Granična policija završila kurs mađarskog

Šezdeset pripadnika granične policije Srbije uspešno je završilo tromesečni kurs učenja mađarskog jezika.

granicni prelaz

Kurs u  okviru prekograničnog projekta „Uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na Tisi“ realizovao se  u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Srbija.

 

Kurs mađarskog jezika za službenike na graničnim prelazima, pripadnike pogranične policije i državne službenike uspešno je položilo 60 službenika u Subotici, Kanjiži, Somboru i Bezdanu. Obuku policajcima u Srbiji držao je stručni kadar Otvorenog univerziteta iz Subotice Istovremeno su policajci sa mađarske strane granice učili srpski jezik.KOMENTARI

 1. crackdanijel@live.com kaže:

  jos da  primite  nekoliko  madjara  koji su tu  rodjeni  koji   automatski   znaju 2  ili   3  jezika . to ne bilo lose . mislim da   moj drug madjar   koji je  predao  zahtev   uopse nije  nesposoban  za  policajsku sluzbu ……

 2. STeve kaže:

  Tura mindenkinek!

 3. milo kaže:

  E vala, mojega Zolike brata mojega komsije prvoga rodbina sva u policiju. Ide ljudima ka salivena im ona uniforma, no na kurs ovaj nijesu išli jer znaju i Mađarski i Srpski ovaj jedan govori i Njemački dok drugi i Engleski govori ka Toni Bler. No mi nijesu jasni ,ova đeca ođe po Suboticu i okolinu te ođe po Horgoš niko da bekne Srpski, ipak je ovo Srbija valjalo bi da se ne vrijeđa država u koju se živi. dok sa druge starne ima ovije kojekakvije ajvana šta zlo čine pa kada čuju da neko nezna Srpski da govori a tu živi, prebiju ga o čas posla.Ne valja to, al bogomi nevalja niti da se u državu đe živiš jezik nezna.

 4. stomina kaže:

  odlično !! bilo bi najbolje da policajci – carinici koji govore druge jezike ( engleski , mađarski, nemački ..)  imaju malo obeležje  na uniformi o tome da se zna da oni imaju to znanje  i to bi trebalo da se stimuliše preko plate ..recimo za svaki strani jezik po 2-3% veća plata ..pa tako bi i policajcu bio interes da se trudi da zna jezik a to bi se na terenu ite kako pozitivno pokazalo …ali obavezno oznaka na uniformu jel se često dešava da  neki i znaju recimo mađarski ali se prave toše 🙁 

 5. MU kaže:

  I madjari znaju srpski na granici i to 4 reca!Dobar dan,saubracajna,kuda?i to je to! 🙂

 6. bac-vranje kaže:

   A da li u toj tako famoznoj eu i madjarski carinici znaju srpski?? Ili mi opet izigravamo veceg katolika od pape ?? Zasto se ne uredidi reciprotitet? zasto ja ne bi mogao isto pricati sa madjarskim carinici na srpskom kad oni mogu sa nasim na madjarskiom? Da li smo mi niza bica??

   

 7. Aleksa kaže:

  Ovo je stvarno smejurija. Na slici se nalazi kopneni granični prelaz, a u tekstu se jasno navodi da se radi o policajcima koji rade na rečnim graničnim prelazima u Kanjiži i Bezdanu.

 8. Lenin kaže:

  Аха!Ја сам чак чуо једног како певуши:Аз а сеп аз а сеп акинек а семе кек…

 9. cveleeeeee kaže:

   

  Lenin:

  Аха!Ја сам чак чуо једног како певуши:Аз а сеп аз а сеп акинек а семе кек…

   

   

  Ovde napišite odgovor…Bole ga paja..jeeee……tee…….

 10. Don Kihot kaže:

  Aleksa šta si ti čitao majke ti.

 11. Bane kaže:

  @ Milo, ne lupetaj, idi spavaj… Baš gih voleo da popričam sa nekim ko nije mađarske narodnosti, a završio je taj kurs  mađarskog jezika … Meni sde mnogi ovdašnji Mađari obraćaju da im napišem molbu-žalbu-zahtev itd; (a nisam Mađar). Bolje bi bilo kad bi se Mađari javljali u Graničnu policiju, pa ne bi morali pohađati kurs mađarskog (a i to je pitanje). 

 12. Aleksa kaže:

  @Don Kihot

  Vidim da pojma nemate o osnovnoj pristojnosti kada se obraćate nepoznatom čoveku sa ti, verovatno tako stojite i sa pismenošću. U uvodnom tekstu jasno stoji: Prekogranični projekat "Uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na Tisi". Uzgred, čitanje se uči u osnovnoj školi, ukoliko znate šta je osnovna škola.

OSTAVITE KOMENTAR