„Grom“ vas ubio dileri!

U operaciji Grom (Thunderball), britanska tajna sluzba šalje Bonda da pronađe gde Spektra krije dve atomske bombe koje je ukrala zajedno sa NATO avionom i preti da će ih aktivirati ukoliko se ne isplati 100 miliona dolara. Bonda istraga odvodi na Bahame gde upoznaje Dominik Derva (Klodin Ože) koja mu pomaže u daljoj istrazi…

James-bond-007

U srpskoj verziji operacije "Grom" ciljna grupa nisu otimači atomske bombe već dileri droge koji su došli na udar direktora policije Milorada Veljovića. Za razliku od četvrtog filma o Džejmsu, srpski grom ima dva nastavka Grom i Grom I i u oba je privedeno više stotina ljudi.

 

Veljović je tog decembra, na konferenciji za novinare, rekao da je ta akcija pod nazivom "Grom" organizovana po nalogu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i da su je zajedno sproveli policija, Tužilaštvo i Ministarstvo pravde.

 

On je rekao da će sigurno biti procesuirano više od 250 osoba koje su privedene, a da akcija i dalje traje i da će konačni rezultati biti saopšteni tokom dana.

 

Ubrzo su došle i prve ocene pomenutih akcija koje su ukazivale da te akcije nisu presekle glavne puteve droge i bez jakog pravosuđa neće imati efekata. 

 

„Oni koji su na visokim položajima, oni koji drže pola Beograda, ili celu Šumadiju, ili celu Srbiju, oni su nedodirljivi za policiju i pravosuđe. Ovom akcijom oni su pokupili taj neki srednji sloj vođa narko-grupa“, ocenio je kriminolog Dobrivoje Radovanović. On je istakao da će ova policijska akcija dati rezultate ako bude nastavljeno njeno sprovođenje, „iznenada i u nejednakim vremenskim intervalima kako dileri ne bi shvatili kada će i šta će se dešavati“.

 

Da li je Grom ubio dilere u Subotici?

Grom vas ubioKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR