Groove X: Jedva čekam Summer3p festival

Summer3p festival je organizovao u aprilu mesecu konkurs za najbolji „warm up mix“, a zbog izuzetno velikog interesovanja za ovaj konkurs i visokog kvaliteta pristiglih materijala, odabrana su dva pobednika umesto jednog: Groove X iz Slovačke i Underboki iz Srbije.

Talentovani mladi DJ Groove X ne krije da je veoma srećan što će u subotu, 23. jula, nastupiti na Moon Stageu Summer3p Festivala.

Tim povodom smo porazgovarali s njim o muzičkim počecima, omiljenim DJ tehnikama i naravno Summer3p festivalu.

Groove_X_01_

  1. Koji su tvoji prvi kontakti sa elektronskom muzikom i scenom?

 

Još od malih nogu se okrećem ka muzici. Kada sam imao desetak godina kod komšije sam čuo set Takaaki Itoha, koji je i dan danas legendaran u Slovačkoj. Već mi se onda dopao underground stil, što me je izdvojilo u odnosu na vršnjake.

 

  1. Da li misliš da je danas dovoljno samo biti samo dj ili dj-producent?

 

Sve zavisi od toga ko šta želi da postigne u ovom zanatu. Ukoliko jedan DJ želi da postane popularan i u inostranstvu, onda je neophodno da se pokaže i kao producent. Pošto ima jako puno dj-eva smatram da samo sa sopstvenom muzikom može da se dođe do izdavačkih kuća i promotera.

 

  1. Koliko značaja pridaješ dilemi sync ili beatmatching?

 

Otkad se pojavio digitalni dj-ing, mnogi koriste ovu tehniku miksanja. Nije loše, jer pored toga može da se obrati pažnja na druge stvari, na primer na korišćenje efekata itd. Ja lično ne koristim sync opciju jer mislim da je dosadno svirati tako, u toj formi. Koristim digitalnu tehniku bez sync-a jer volim sam da sastavim dve trake. Interesantnije je.

 

  1. Kako vidiš vinil izdanja za jedno 5 godina od danas?

 

U poslednje vreme ploče ponovo postaju hit. I ja ih kupujem. Opet moram da spomenem digitalnu tehniku zbog koje se prodaje manje ploča, ali u zadnje vreme se to poboljšalo iz razloga što ploča ipak ima veću “vrednost” od pendrive-a, a ima i dosta traka koja se izdaju samo na pločama. Pored toga, više cenim dj-eve koji puštaju sa ploča. Ne verujem da će se u narednih 5 godina prodati taj tiraž ploča kao osamdesetih i devedesetih godina, ali mislim da će se trenutna prodaja svakako održati.

 

  1. Zašto si se odlučio da učestvuješ na Summer3p DJ kontestu?

 

Video sam objavu za Summer3p contest na internetu i rešio sam da se prijavim. Za Summer3p sam čuo od Ascaloon-a, malo sam pregledao o čemu se tamo radi i video sam kakav je festival. Ovo će biti odlična prilika da pokažem šta ja zaista mislim o house muzici. Jedva čekam.

 

  1. Da li će ovo biti tvoj prvi nastup u Srbiji i sta misliš o tome?

 

Nikad nisam bio u Srbiji, što je dodatno uticalo da se prijavim na contest. Jako me interesuje kako Srbi doživljavalju festivale, želim da upoznam mlade iz Srbije.

 

Više o Groove X-u možete pronaći na sajtu Festivala –

Summer 3P 2016 tizer 01

Četrnaesti Summer3p festival predstaviće od 21. do 24. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

 

Pored odličnog muzičkog programa, festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim sadržajima za najmlađe, uz novinu od ovog izdanja – Porodični dan, u nedelju 24. jula.

 

Moon Stage će ove godine, u okviru muzičkog programa, između ostalih ugostiti austrijsku zvezdu u usponu Joyce Muniz, zatim poznati italijanski dvojac Dandi & Ugo, zatim TKNO iz Srbije, nastupiće i mađarski producent i DJ Six Six, kao i Groove X (Slovačka) i Underboki (Srbija) – pobednicu DJ konkursa za najbolji „warm up mix“, koji je Summer3p organizovao u aprilu mesecu.

 

Ulaznice se prodaju na ulazu u festivalski prostor, neposredno pre početka programa svakog dana. Cena ulaznice je za četvrtak je 349 dinara, dok za petak i subotu iznosi 499 dinara. U nedelju, 24. jula, je 200 dinara a ulaz je besplatan od 17h za sve one koji donesu 3 prazne limenke od nekog pića.

 

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC.

 

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

 

Summer3p online:

www.summer3p.org

www.facebook.com/summer3p

www.instagram.com/summer3p_festival

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: