Grupa “Obrok za porodicu” podelila 400 paketa hrane

Fejsbuk grupa “Obrok za porodicu”, uz podršku volontera, više od godinu dana pomaže socijalno ugroženim Subotičanima. U zadnjoj u nizu humanitarnih akcija, podelili su pakete sa hranom za 400 porodica i 2000 maski zaposlenima u Opštoj bolnici i Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”.

Zahvaljujući “Banci hrane” iz Beograda, koja je donirala pet tona prehrambenih proizvoda, članice Fejsbuk grupe “Obrok za porodicu”, uz pomoć volontera, pripremile su i podelile pakete osnovnih životnih namirnica za 400 socijalno ugroženih porodica u Subotici.

“U paketima smo spakovali bračno, ulje, šećer, pasulj, pirinač, paštete, tunjevinu, mesne nareske, kečap, keks, džem i druge namirnice”, nabraja Dana Radomirović šta su sve sadržali podeljeni paketi hrane.

Grupa “Obrok za porodicu” u Subotici više od godinu dana aktivno pomaže 250 porodica, a zahvaljujući ovoj donaciji paketi su stigli do još 150 njih.

“Pakete sa osnovnim životnim namirnicama podelili smo socijalno ugroženim porodicama. Samohrani roditelji kao i roditelji sa decom sa smetnjama u razvoju lično su došli da ih preuzmu, dok su ih onima koji to nisu mogli da učine isporučili naši volonteri “, kaže Josipa Rončević, članica Fejsbuk grupe “Obrok za porodicu”.

Pored onih koji su sami došli da preuzmu pripremljene pakete pomoći, volonteri su starijim sugrađanima te žiteljima Žednika, Đurđina i Tavankuta namirnice dostavili na kućne adrese.

“Trenutno aktivno brinemo o 250 porodica. Zahvaljujući ovoj značajnoj donaciji, bili smo u mogućnosti da pomognemo većem broju ugroženih tako da smo, ovoga puta, podelili 400 paketa”, kaže Tijana Mijović, članica Fejsbuk grupe “Obrok za porodicu”.

Pored paketa osnovnih životnih namirnica, Fejsbuk grupa “Obrok za porodica” je, zahvaljujući donaciji “Banke hrane” iz Beograda, zaposlenima u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” i Opštoj bolnici u Subotici podelila 2000 maski kako bi im olakšala borbu protiv koronavirusa.

RTVKOMENTARI

  1. majka kaže:

    samohrana majka imam šest deci i neme mene pomoč.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 16 = 23