Gužva u velikoj većnici

Ako je neko pomislio da je Velika većnica možda prevelika za jedno književno veče, u zimu 2010. u zemlji Srbiji, mogao je da se sinoć razuveri kada je 15 minuta pre početka, svako mesto za sedenje bilo puno a uskoro i ono za stajanje. Gužva i ispred štanda na kom se prodaje knjiga "Smrt je neproverena glasina". Proverenu glasinu je obelodanio izdavač, Manojlo Manjo Vukotić : Svakog minuta se prodaje tri knjige u proseku i tiraž od oko 100 000 primeraka, uskoro će planuti.
Onaj ko odlazi na književne susrete u Subotici, zna da je uvek tu prisutan skroman broj, manje više istih poštovalaca pisane reči. Autor knjige, Emir Kusturica, da li svojom harizmom ili imenima koji prate ovu promociju, privukao je pažnju poput kakvog pop-stara, ako on to već nije. Ovo jeste njegov književni prvenac ali je slavu stekao kao režiser, gitarista "zabranjenog", upravnik Mokre gore…
Kad smo kod promotera knjige, pored Manja ispred izdavača (Novosti), tu su bili nazočni i autor Kusturica, akademik Matija Bećković i dramski pisac Siniša Kovačević, iako je u najavi bio njegov kolega Duško Kovačević (verovatno greška subotičkih promotera).
Kako god, u takvom društvu je sat vremena prošlo kao tren. A onda potpisivanje knjige…

Slika

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 81 = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: