Hajdukovo i Bačke Vinograde povezaće biciklistička staza

Biciklistička staza između Hajdukova i Bačkih Vinograda u dužini od 1500 metara uskoro će biti izgrađena zahvaljujući prekograničnom projektu „Opti bajk 2“ koji Subotica realizuje sa mađarskim naseljem Tompa. Ukupan budžet projekta je 450.000 evra, od čega je subotički 230.000 evra, a kako najavljuje menadžer projekta, Akoš Ujhelji, uskoro će biti raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova i sve bi trebalo da bude završeno do septembra, najkasnije oktobra.

Izgradnjom biciklističke staze Bački Vinogradi dobiće vezu ne samo sa naseljem Hajdukovo, već  sve do Palića, a samim tim do Subotice, što će po rečima nadležnih, značiti mnogo kako meštanima, tako i turistima koji dolaze u selo.

Do sada je u okviru projekta „Opti bajk“ izgrađeno ukupno 7,9 kilometara biciklistički staza u Bačkim Vingradima i Kelebiji, a izrađena je projektna dokumentacija za 25 kilometara biciklističkih staza. Za sada će se izgraditi 1500 metara jer je toliko sredstava preteklo iz prethodnog raspisa, ali kako najavljuje Ujhelji, u planu je staza sve do Malih Pijaca.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  i opet nesto sto valja gradi se na guranje i finansiranje stranaca. Mi cemo da gradimo pokvarene fontane da setamo avantura park ko kuce, gradimo ruine…Zreli smo za protektorat !

 2. 1500 kaže:

  E do septembra jebote 1500 m
  ee to je poso za 30 dana.
  Taj deo istina treba jer tamo nije bas bezbedno.
  I da to nerade stranci i ne razvlače taj poso.i prugu ste trebali pa se nista ne radi .
  Zavrsite akva park i stazu oko
  Palica.

 3. kristijan kaže:

  biciklisticka staza do nadvoznjaka,onda preko nadvoznjaka do drugog dela staze,taman da te opizdi neki automobil,kao nedavno jednu zenu.to je verovatno,jer BALINT PASTOR,Madjarski predstavnik iz Vranja,ne trci do tamo pa ne zna kako stoje stvari.

OSTAVITE KOMENTAR