Hajdukovo i Bački Vinogradi: Strašno nevreme u nedelju

Padao je led veličine zrna graška a olujni vetar je uništavao sve po naselju. Popodnevni program “Trke magaraca” je morao da se prekine oko pola pet. Kiša sa jakim gradom je trajala oko 45 minuta.

Vetar i led su sve uništili. Šatori na fudbalskom stadionu u Bačkim Vinogradima su srušeni. Ljudi su panično bežali, vetar je nosio sve sa sobom, a led je bio stravičan.

Imre Sič, Palić: “Držali smo šator, da se ne raspadne, na kraju kad sam pogledao napolje, i ostali su se sakrivali ispod drugih šatora. Reklamni pano od Trka je srušen, zajedno sa postoljem. Da je neko u tom trenutku tamo prolazio, sigurno bi ga ubilo na licu mesta.”

backi vi

Posetioci su bežali na sve strane, deca su bila prestravljena. Izlagačima rukotvorina vetar je sve razbio ili oduvao. Posle strašnog nevremena, kao da se ništa nije desilo, sunce je ponovo izašlo. Samo su more blata i razbijeni šatri pokazivali da je pre toga prošla neviđena oluja. Prateći program koji je planiran za kasno popodne je otkazan.

Kako meštani kažu, šteta i u voćnjacima je ogromna, led i oluja su sve uništili. Robert Katona, predsednik MZ Bački Vinogradi: “Zapravo ni ja nisam video ovoliki led da pada. Stvarno, voda je sad svuda.” Organizatori trka i meštani Bačkih Vinograda kažu: pažljivo su pratili meteorološku prognozu i nigde nije bilo naznaka da stiže oluja prema njihovom naselju.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Cummiball kaže:

  Niste napisali ono najvažnije, da li su Magarci ostali živi.

 2. Megille kaže:

  @ punisher . Da nije on ‘poslao’ oluju na Trke Magaraca….

 3. TT kaže:

  Nije mu se trcalo

 4. Lenin kaže:

  Stvarno ne skontam organizatore,zar ne može baciti pogled,sekun-dve na radarsku mapu padavina.Lepo se vidi unapred barem pola sata ako se priprema nešto žestoko iz neba,pa se moglo skloniti na vreme.Na mobilnom sa android operacionim sistemom,može se nadograditi applikacija ili preko browsera otvoriti webstranicu sa mapom.A ako ima desktop,laptop ili tablet,još bolje se vidi.
  http://kephost.com/images/2017/08/29/radar.jpg

OSTAVITE KOMENTAR