Hajrá Nemanja

“Islanđani su bili na nekoliko minuta od istorijske pobede na evropskim prvenstvima. Gol Gilfija Sigurdsona u 40. minutu je „ribare“ doveo u vođstvo, a napadima Mađarske su odolevali do 88. minuta kada je centar šut Nemanje Nikolića po desnoj strani u autogol pretvorio Severson.”

szabadka

foto: facebook

Nakon susreta Austrije i Mađarske (Austria–Hungary) , koji je one neupućene zbunio (Austro–Ugarska? Protiv koga?), sada je i ime Island začuđujuće na najvećoj evropskoj fudbalskoj smotri, a posebno rezultati koje postiže.

Pošto naše reprezentacije nema na evropskom prvenstvu, ostaje nam da odaberemo neki drugi tim za koji ćemo da navijamo. Nekima su miliji autsajderi a drugima one ekipe gde igraju slavni igrači i od kojih se očekuju velike partije. Ima i onih koji navijaju za sudiju Mažića, misleći da je on jedini naš predstavnik u Francuskoj. Od juče, tu je i jedan momak sa severa Bačke: Senćanin Nemanja Nikolić.

nemanja nikolic

Nemanja je u igrao fudbal u Senti a u Mađarkoj je počeo od druge lige: Barc, Kaposvoldje, zatim Kaposvar  i na kraju Videoton, gde je proveo šest godina. Bilo je to vreme kada je “Vidi” bio prvak Mađarske. Poziv da igra za mađarsku reprezentaciju stigao je 2013. i Nemanja ga je ubrzo prihvatio.KOMENTARI

 1. Lazarus1Long kaže:

  Samo sam čekao kada ćete da spomenete momka iz Sente.

  Gde je on, a gde je naša reprezentacija.

 2. Cicko kaže:

  Nemanja Nikolić igra vrlo soldino i u Poljskoj sada, 28 golova za dve sezone! Inače je iz mešovitog braka i afirmisao se fudbalski u Mađarskoj, pa se i odlučio za tu reprezentaciju. Verovatno dobar potez, jer bi u Srbiji teško imao mesta pored Markovića, Mitrovića, Tošića, itd. Mađarska je ovoga puta sastavila solidan, tim i Nemanja se tu lepo uklopio. Vrlo malo ih deli od osmine finala evropskog prvenstva.

 3. Lenin kaže:

  Ne treba izostaviti da njegov klub Legia Warsawa šampion poljske 2015-16.Dok je igrao u mađarskoj čak tri sezone bio sa najviše golova;2010, 2014, 2015.Godina 2014–15 je bila izuzetno plodna sa Videotonom,u 25 utakmica čak 23 gola.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 74 = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: