Hans-Ulrich Pfaffmann razgovarao sa predstavnicima grada Subotice

Poslanik parlamenta Nemačke savezne pokrajine Bavarske i predsednik upravnog odbora ASB Bavarska, g. Hans-Ulrich Pfaffmann sa delegacijom Nemačke organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) juče je razgovarao sa predstavnicima grada Subotice o novim projektima i donacijama koje planiraju u toku ove godine. Direktor Doma za nezbrinutu decu “Kolevka”, Nenad Kozomora je izrazio nadu da će i ove godine imati pomoć kako bi što bolje zbrinuli maloletne migrante koji se nađu u Subotici i šire.

Kolevka_Subotica
“Trenutno u Kolevki nema maloletnih migranata i migrantkinja. U pretkodnom period od novembra 2014.godine do avgusta 2015.godine u Domu je bilo smešteno i zbrinuto 80 maloletnih migranata i nešto manje odraslih osoba, uglavnom u pratnji majki. Ostvareno je 600 noćenja”, istakao je Direktor Doma za nezbrinutu decu “Kolevka”, Nenad Kozomora.
Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i regionalni koordinator za izbeglička pitanja, Milimir Vujadinović se u Gradskoj kući sastao sa donatorima.
“Ovo je samo nastavak saradnje sa našim sada već prijateljima koji sun am pomogli u izgradnji Prihvatne stanice za migrante. Mi ćemo nastaviti saradnju i ove godine i gledaćemo da saradnju proširimo i na druge usluge socijalne zaštite. Mi nećemo stati samo na pitanju migranata. Videli ste da smo pre neki dan imali preko 100 ljudi i poslužilo je svrsi. Ne smem da zamisli gde bi sa ljudima na -10. Teško je predvideti koliko će ih doći i sada Subotica se ne nalazi na njihovoj ruti, ali mi smo spremni da odgovorimo svim izazovima I sve u dogovoru sa Komesetijatom za izbeglice”, istakao je član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i regionalni koordinator za izbeglička pitanja, Milimir Vujadinović.

hans
Poslanik parlamenta nemačke savezne pokrajine Bavarske i predsednik upravnog odbora ASB Bavarska, g. Hans-Ulrich Pfaffmann je rekao da oni imaju misiju da pomažu svima koji su u nevolji.
“Mi smo ovde u poseti kao ASB Srbija i želili smo da obiđemo mesta koja je ASB izgradio za pomoć izbeglicama.Bili smo i u Šidu i Adaševcima. Ono što sam na terenu čuo i video je da je srpski narod veoma liberalan i da pomažu izbeglicama, što ne mogu reći za sve evropske zemlje. Mi treba da rešimo problem u njihovim zemljama, poput Sirije i da oni ostanu kod kuće”, rekao je poslanik parlamenta nemačke savezne pokrajine Bavarske i predsednik upravnog odbora ASB Bavarska, g. Hans-Ulrich Pfaffmann.
Ustanovi je partnerska organizacija iz Srbije IDC uručila humanitarnu pomoć u vidu hrane, higijene, materijala za čišćenje, pelena i posteljne.KOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Došli su vas kontrolirati jer vam ne veruju. Nemci ne padaju na sladunjave reći srpskih političara…

  2. Dzoni kaže:

    Garant oce da nam uvale izbeglice koje su primili pa sad spremaju teren

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: