Hapšenja i u Subotici

Deset osoba uhapšeno je u zajedničkoj akciji mađarske i srpske policije. Uhapšeni su članovi organizovane kriminalne grupe osumnjičeni za krijumčarenje ljudi.

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović precizirao je da su desetoro uhapšenih osumnjičeni da su od januara ove godine prokrijumčarili više od 100 ilegalnih migranata.

Nebojsa-Stefanovic

 

Stefanović je na konferenciji za novinare u Novom Sadu istakao da je ova akcija planirana veoma dugo i da je obavljena u saradnji sa Nacionalnim istražnim biroom iz Mađarske i sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije.

 

"Krijumčarenje migranata organizovana grupa je radila na taj način što je u određenim kampovima u Grčkoj stupala u kontakt sa određenim ljudima, a onda ilegalne migrante prebacivala na teritoriju Srbije, pa u Mađarsku odakle su određenim kanalima transprotovani u države EU", rekao je Stefanović.

 

Ilegalni migranti bili su uglavnom iz Palestine, Sirije i Avganistana.

Ovom kriminalnom grupom rukovodio je T. V, rekao je Stefanović, dodajući da je najveći broj članova te grupe iz Novog Sada i Subotice.

 

Ova kriminalna grupa je po jednom migrantu naplaćivala od 1.000 pa i više evra, dok su drugi u tom lancu naplaćivali od 50 do 100 evra po osobi. Migranti su tranportovani najčešće na teritorije Italije i Austrije.

 

Prema Stefanovićevim rečima, ova akcija je dobra prilika da policija na delu pokaže da dobro sarađuje sa policijama u regionu.

 

Pored toga, kako je rekao Stefanović, akcija je dobra i za suzbijanje krijumčarenja ljudi, koje umanjuje ugled srpske policije i Srbije u EU.

 

MUP je saopštio da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije uhapsili 10 osoba, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, u saradnji sa Upravom granične policije, policijskim službenicima područniih policijskih uprava u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Kikindi i Somboru, u paralelnoj policijskoj istrazi vođenoj sa Nacionalnim istražnim biroom Mađarske, nakon višemesečne razmene operativnih podataka i dokaza.

 

Kako je navedeno u saopštenju, uhapšeni su V. T. (1987), S. M (1988), S. N. (1986), M. S. (1992), T. M. (1992) T. S. (1990) i G. A. (1976) svi iz Subotice, kao i B. G. (1982) iz Kanjiže, K. V. (1961) iz Bogojeva (Odžaci) B. D. (1976), državljanin Republike Hrvatske, iz Osijeka.

 

U saradnji sa policijskim službenicima Mađarske, do sada je tri puta presečen lanac krijumčarenja ljudi, koji je vodio kroz Mađarsku i tom prilikom je sprečeno da 49 iregularnih migranata budu prebačeni u neku od zemalja zapadne Evrope, a najčešće u Austriju i Italiju, saopštio je MUP.KOMENTARI

 1. Ja kaže:

  Gde su puna imena i prezimena!?

 2. ludaca kaže:

  meni je mnogo zao ali policija nije uhapsila prave ljude ,josvam jedan klan na slobodi.

 3. zorandjala kaže:

  Kod nas u severnom banatu ,SVI NA SVOJIM MESTIMA,jos uvek ih niko nedira.

 4. vokille kaže:

  Garant su hapsili samo sitne ribe, dok su oni rukovodeći i dalje nedodirljivi. 

 5. freelancer kaže:

  Hehe… Pravilo broj JEDAN: ako već muljaš nešto, radiš prljavo, radi to SAM. Mozak kriminalca rezonuje vrlo ograničeno. Osim standardnog osustva sposobnosti za razlikovanje dobro-loše, sposobnost logičkog razmišljanja i zaključivanja je bitno ograničena. Uz prirodi kriminalca je i tzv "ku*čevitost". Posao nije uradjen do kraja, ako nisi faca pa onda počinje "padanje" zbog brbljanja i ku*čenja. A tu su još i termovizijske kamere duž granične linije… Krijumčarenje bi, uz striktnu primenu samo postojeće tehnologije, bilo praktično nemoguće da ne postoje dilovi, "šeme" i korupcije…

  Medjutim, ima tu i druga strana. ako su ti "ilegalci" već nekako došli na teritoriju Srbije, a zašto ih (moliću lepo!) treba sprečavati da odlaze na zapad??? Pa oni odlaze upravo kod onih koji su im sje*ali domovinu pa nek budu NJIHOV problem. Ovako, ilegalci će i dalje tumarati našim ulicama i biti NAŠ problem.

  A ovo sa ovih "preko 100 ljudi", "hapšenje" i td. je samo ČIST MARKETING apsolutističke vlasti u najavi… Čini seda je reč "HAPŠENJE" najomiljenija u retorici i u praksi (ali selektivno).

 6. kompa amadore kaže:

  ti si pametan,mozda kriminalac ili bi mogao biti jako dobar 🙂 kakve koristi od corkiranja? rebnite ih po dzepu u pustite i tako opet tako se puni budzet 🙂 i ciste nam grad,drzavu pored svega

 7. LUDACA kaže:

  KAZE MINISTAR DA SU OD JANUARA OVE GODINE 100 ILEGALACA PROKRIJUMCARILI NEZNAM ODAKLE IM OVA CIFRA ,KAD UHVATE ORGANIZATORE MORACE DA DODAJU JOS JEDNU NULU, DOBRA LOVA A SITNE RIBE NEK ROBIJAJU I TOME DOLAZI KRAJJJJJ

 8. niko i neko kaže:

  Ovo je verovatno marketing. 100 ljudi… smesna cifra za ikoga ko barata podacima o krijumcarenim migrantima. Bolje ista nego nista… A gde su imena? Ima li policajaca u grupi uhapsenih ili bar osumnjicenih? Svi znamo da bez njih nista ne moze da prodje…  Pogotovo na na severu zemlje… Tu nekoliko njih iz granicne policije i policijske uprave kolo vode… ali koga to zanima… Bitne su naslovne strane a ne srz problema.

OSTAVITE KOMENTAR