Hapšenje u Subotici: “Čovek mačka” osumnjičen da je pomagač Čabe Dera

Alen Cigler (40) koji se sumnjiči da je saučesnik Čabe Dera u ubistvu Nebojše Markovića koji je likvidiran pred porodičnom kućom na Banovom Brdu uhapšen je danas u opsežnoj akciji MUP.

On je uhapšen u Subotici, a sumnja se da je vozio automobil “punto” kojim se ubica dovezao do mesta zločina, a zatim ga odvezao u nepoznatom pravcu. Vozilo je pronađeno u Novom Beogradu.

Kako saznaje Blic, kod njega je prilikom hapšenja pronađen i pištolj.

On je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije, a policiji je poznat već godinama unazad, a prozvan je i “čovek mačka”, jer je bežao iz zatvora više puta Sumnja se da su on i osumnjičeni za ubistvo Čaba, prijatelji iz detinjstva.

Cigler je od malena bio u sukobu sa zakonom, pa je još kao maloletnik završio u KPD u Kruševcu odakle je pobegao za saučesnikom. On je od svojih 40 godina života, čak 25 proveo u zatvoru, naveli su ranije beogradski mediji.

Cigler je počinio niz razbojništva, osuđivan je zbog više teških krivičnih dela, a imao je i običaj da zove policajce i da im se ruga i često im je izmicao, sve dok nije uhvaćen i poslat u zatvor u Subotici.

Međutim, Cigler se nije dugo zadržavao tamo izvevši spektakularno bekstvo.

Sa drugim saučesnikom potom kreće u pljačku, a u Suboticu stiže i policijsko pojačanje iz cele Srbije. Njegov saučesnik je uhapšen, ali Cigler opet izmiče policajcima, sve dok nije ranjen.

“Bio je poznat od ranije policiji, a svi ga pamte po spektakularnim bekstvima…skakao preko zidova, trčao po krovovima, penjao se po zgradama”, ispričao je u jednom intervjuu Zoran Bašić Pavković, jedan od subotičkih inspektora koji je bio upoznat sa delima Alena Ciglera.

 

BLIC, AloKOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Čovek je “nadaren”, ne mogu mu ništa 16.000 policajaca. Za koga li radi.

 2. Borko kaže:

  Sećam ga se iz detinjstva, sa Prozivke.
  Imao je i oca i majku teške alkoholičare. Živeli su u zgradi do moje. Oduvek prepušten sam sebi. Oduvek na ulici, prljav, zapušten, ničiji.
  Centar za socijalni rad ni tada, pre 30 godina, kao ni sada ne radi ama baš ništa za decu iz razorenih brakova.
  Još tada se videlo kako će završiti.
  Ne pravdam ga. Svako bira svoj put. Samo, koliko znam, njemu nikada niko nije ni dao priliku da sazna da postoji i drugi put.
  Počeo je kao sitan izgrednik, krađama u samoposluzi, za 40 godina života evo dokle je dogurao. Sećam se da su o njemu pisale neke novine dok je još klinac bio, rekao je novinaru-Kradem samo kad sam gladan.
  Promašen i protraćen jedan život. Da se neko, kome je to bio posao, zainteresovao na vreme, možda bi se završilo drugačije.

 3. marha kaže:

  Za sve je kriv Milošević koji je odveo u sunovrat čitavu državu i nebrojene ljudske sudbine.(naravno kad kažem Milošević mislim na sve one koji su ga birali…)

 4. Afet kaže:

  Hahaha slusaj ovu polupanu martu. Uvek su vam krivi drugi

 5. pista kaže:

  Da suboticka policija ima nekoliko dresiranih pasa za posebne namene ne bi momak toliko puta bezao… kontam da se i sada kuburi sa psima tragacima, gonicima, za trazenje narkotika, za poteru i savladjivanje begunaca, agresivnih lica, itd. …. Ne razumen zasto se ne formiraju odeljenja na uzoru poput americkih K-9?

OSTAVITE KOMENTAR