Hapšenje zbog trgovine lekovima s liste psihoaktivnih supstanci

Subotička policija je u saradnji s kikindskom uhapsila tri osobe kod kojih je pronašla veću količinu lekova s liste psihoaktivnih supstanci. Lekovi su pronađeni u blizini graničnog prelaza s Mađarskom u skrivenom bunkeru automobila u kojem su se nalazili osumnjičeni kao i pretresom njihovih kuća.

Uhapšeni su A. K. (65) iz Horgoša i A. G. (60) i N. G. (35) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopštila, saopštio je MUP.

Policija je u blizini graničnog prelaza sa Mađarskom, u automobilu „pežo“ kojim je upravljao A. K, u skrivenom bunkeru, pronašla 70.000 tableta „rivotrila“, a u pretresu njegove i kuća A. G. i N. G. još 31.410 tableta tog leka, 96.810 tableta „belbiena“, 5.900 tableta „zopiklona“, 300 komada „ksalola“, kao i manju količinu „bensedina“.

Kako se navodi, sumnja se da su pronađeni lekovi sa liste psihoaktivnih supstanci bili namenjeni daljoj prodaji u inostranstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

 

RTSKOMENTARI

  1. ŠTA ONI ZNAJU kaže:

    u skrivenom bunkeru, pronašla 70.000 tableta „rivotrila“, a u pretresu njegove i kuća A. G. i N. G. još 31.410 tableta tog leka, 96.810 tableta „belbiena“, 5.900 tableta „zopiklona“, 300 komada „ksalola“, kao i manju količinu „bensedina“.
    Da li to raste na voćkama u Horgošu? Pitanje svih pitanja ko im je to od farmaceutskih firmi prodao?

OSTAVITE KOMENTAR