HDF poziva birače iz SRB s pravom glasa u HR da glasaju

Hrvatski demokratski forum (HDF) sa sedištem u Subotici pozvao je sve birače iz Srbije koji imaju pravo glasa u Hrvatskoj da u subotu ili nedelju, 4. ili 5. jula, u što većem broju izađu na izbore za Hrvatski sabor.

HDF smatra da pametnim izborom možemo dati doprinos da Vlada u Zagrebu bude sastavljena od političkih stranaka i koalicija, koje će na stručan i odgovoran način razmatrati istinske teme Hrvata u Srbiji, te koje će rešavanju naših problema pristupiti uvažavajući stvarnost na terenu i razlike koje postoje među političkim i drugim subjektima hrvatske zajednice u Srbiji, navodi se u saopštenju HDF.

Biračka mesta će biti otvorena u prostorijama diplomatskih i konzularnih predstavništava Hrvatske u Beogradu i Subotici i to od 7 do 19 sati.

TanjugKOMENTARI

 1. bać Nesto kaže:

  Ovi su lažna maska koja se nastoji metnuti na glavu Hrvatima,kao oglavnik konju.Druga varijanta “Bunjevaca” pošto su isti već odavno “provaljeni”.

 2. Prozivka kaže:

  Samo vi nemojte nikoga “pozivati” jer neće niko doći! Da ste nekakva politička snaga, građani Subotice bi vam ukazali poverenje na izborima. Ovako, vi ste samo neki “front” koji i nije prava stranka nego više skup zainteresovanih osoba za neka mesta u gradskoj Skupštini. Građani Subotice su dovoljno svesni i nije ih potrebno posebno “pozivati”.

 3. Vodovodar kaže:

  Svima je jasno da je Perusic kontaktiran od strane SNS i da je u pitanju naprednjacki proizvod koji bi trebalo da smanji politicku vrednost prave i jedine hrvatske organizacije u Subotici. No, dzaba im je.

 4. Dario kaže:

  U Subotici je izlaznost na ove izbore uvek izuzetno niska, izadje ih jedva 400. Zigmanovic je sve upropastio sa svojim etnobiznisom. Prate ga jos samo dva nesretna bota ali i oni ce otpasti.

 5. Sunce kaže:

  HDF je jedini dobio hrvatske glasove na ovim izborima. DSHV nije ni izlazio jer nema glasače.

 6. bać Nesto kaže:

  To da je Žigmanov “sve upropastio svojim etnobiznisom” je obično političko olajavanje i nabacivanje stigme koruptnosti kao klasične tehnike političkog spinovanja.Ako gradonačelnik nije “sve upropastio” svojim “biznisom” neće vala ni Žigmanov pa da živi ko kornjača!Zato je smiješno iznositi ovakve tvrdnje u čijoj su pozadini antinacionalni motivi,a na površini ofucana tehnika političkog spina.Jako prozirno i bijedno.

 7. Dulić kaže:

  Bać Nesto, a zašto subotički Hrvati nisu glasali za Žigmanova? Broj glasova koje je osvojio je zanemarljiv u odnosu na brojnost hrvatske populacije. Onu brojnost Hrvata u Vojvodini i Bačkoj i Subotici kako je Žigmanov predstavlja na svojim konferencijama za štampu i u svojim saopštenjima.
  Prema broju glasova koje je dobio, Hrvata ili jedva da ima ovde ili ga malo njih podržava. Koje je od te dva ?

 8. bać Nesto kaže:

  U ovoj državi biračko tijelo je totalno sluđeno medijskom propagandom i demagogijom koja snažno pere mozak ljudima tako da već ni ne možemo očekivati neke normalne izborne rezultate.Što se tiče Žigmanova,ako ga ostavimo po strani(n.pr.da nam se iz bilo kojih razloga ne sviđa),tko je alternativa:Perušić,Stantić…sve trope..T.zv.”Bunjevce” su nam već “ocikli” sad unose razdor i u nas….U ovakvim suludim vremenima nije teško naći nezadovoljnike spremne da se povedu za makar kime.Vrte nas oko malog prsta ovo malo Hrvata što je ovdje ostalo.Guranjem tog Perušića(niškoristi čovika) čini se da im je glavni cilj osujetiti implementaciju hrvatskog jezika u školski sustav jer je on “Hrvat kome ne treba hrvatski jezik” dakle onda ni Hrvatski školski centar u Subotici.On je dakle obično oruđe ovog sistema kako da se nastavi asimilacija.A tek onaj Stantić koji prijateljuje s Karađorđevićima da se čovik izbljuje.

 9. Damir kaže:

  Koliko je DSHV osvojio glasova na ovim izborima? Koliko ja razumijem, nula.

 10. Anonimni kaže:

  BAC NESTO – to je obracanje na Bunjevackom, T R E B A pisato najnovije
  S T R I C E K E R N E S T .- bumo se nekak razmeli

 11. Ham,ham kaže:

  Dulicu-U pravu si sa pitanjem,dacu ti odgovor,Hrvata i nema,to su 99 posto Bunjevci.

 12. bać Nesto kaže:

  Ako kogod mož kast’ “Hrvata i nema,to su 99 posto Bunjevci” je isto ko kad bi kogod kazo “Srba i nema to su 99 posto Turci”.Pa vi vi’te kud to vodi.

 13. Dulić kaže:

  @bać Nesto, da, videli smo neki dan na glasovanju koliko Hrvata ima ovde. Hiljade i hiljade, ma stotine hiljada, u stvari milion. Al u Žiginim snovima.
  I kus i repat je uzeo hrvatski pasoš da bi lakše putovao, trgovao, švercovao, zaposlio se preko. Ali očigledno da se jako malo njih zaista oseća Hrvatima.

OSTAVITE KOMENTAR