Head to Head bitka kraj Sokolskog doma

Aggressive inline, ili što bi Subotičani rekli „skakači po fontani“ je disciplina koja će u subotu 23. 07. okupiti skejtere iz različitih krajeva Srbije, Mađarske, Makedonije itd. i smestiti ih u skejt park kraj Sokolskog doma sa ciljem odmeravanja znanja u pomenutoj disciplini.

 

 

Profesionalci i amateri iz Beograda, Sremske Mitrovice, Vrsca, Valjeva, Novog Sada, Kragujevca će se četvrti put po redu okupiti na Mantra Live2Roll tamičenju koje će startovati u 15 časova a prvi će stazu probati amateri čiji će se pobenik znati oko 17h. Nakon amatera ozbiljniju vožnju će pokazati momci koji će voziti u profesionalnoj kategoriji. Pored amaterske i profesionalne kategorije, biraće se i najbolji trik dana.

 

Istorijat takmičenja


Prvo takmičenje je nosilo ime Live2Roll i bilo je organizovano u mnogo srećnijim okolnostima kada su momci na točkovima imali svoj park u Dudovoj šumi. Nakon te 2004. godine i neslavnog završetka skejt parka u šumi, tamičenje je bilo prekinuto sve do 2009. godine kada je opet organizovano pod nazivom Mantra Live2Roll u novom parku kraj Sokolskog doma. Niz je uspostavljen održavanjem tamičenja 2010. i ove 2011. godine.

 

Sistem takmičenja


Sistem takmičenja je podjednak i za amatere i za profesionalce, razlika je u tome što su amateri vozači koji se do sada nisu takmičeili ili nisu pobeđivali na prethodnim takmičenjima, dok profesionalci iza sebe imaju pobede ili sponzore. Takičenje počinje formom „JAM“, tj. tri vozača u grupi istovremeno voze, najbolji prolazi dalje dok druga dva otpadaju. Kasnije se prolazi na format „HEAD to HEAD battle“ kada 6 vozača u velikoj grupi vozi istovremeno a najbolji pobeđuje.

 KOMENTARI

  1. Unit kaže:

    Mislim da ce sutra biti ekstra zabava,o atraktivnosti dogadjaja necu ni pricam! 😉

OSTAVITE KOMENTAR