Heroin i marihuana najpopularniji

Prošle godine subotički policajci su obavili 86 zaplena droga, podneli 51 krivičnu prijavu, protiv 61 lica među kojima su i dva strana državljana, i prema njihovim evidencijama ima oko 2000 registrovanih narkomana. Na Subotičkim ulicama se najviše prodaje heroin i marihuana.

 

Naravno, to nije ni približno tačan broj, jer mnogi zavisnici od narkotika nisu evidentirani ni u policiji, ni u zdravstvenim ustanovama. Da bi se dobio otprilike broj narkomana treba da se broj zavisnika sa evidencije pomnoži sa tri.

 

U Policiji dalje kažu da je 2010. godine ukupno zaplenjeno 17 kilograma droga i to: oko 16 kilograma marihuane, 1089 grama heroina, 8,8 grama kokaina, metadona i drugo.

 

Slika

 

Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je 1987. godine ustanovila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, koji se od tada obeležava svake godine, 26. juna. Slogan ovogodišnje akcije je „Globalna akcija – zdravo okruženje bez droga“.

 

U petak od 10 do 12 časova na Trgu slobode će se upriličiti program povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, a u 19 časova na Otvorenom univerzitetu prikazaće se film “Internetskim igrama protiv ljudskog uma”.

 

U Subotici postoji jedna komuna koja pomaže zavisnicima, „Hosana“. Trenutno ima 11 štićenika, a osam momaka je završili ceo program koji traje tri godine. Svi koji su završili program uspeli su da se vrate normalnom životu, zaposlili su se, a pojedinci upisali fakultete.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 77 = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: