Hogyan is beszélünk magyarul …..II

MÁSODIK LEVÉL

 

Kedves Bözsi Ángyom!

 

Mivel fort av dzsulájkor nem kell vékésönt venni, írok megint, és tudatom, hogy ne kérjen pénzt, mert a biz -niszünk benkrapt lett. Bejött egy nagy dipressön, és most csak az anemplojment segít. Egy hétre 100 dollárt ad, és csak két hetenként kell menni appojtmentra. Mást nem kell érte csinálni.

 

A bodim, a Lebák Gyuri fia, is kapna az anemplojmenttól hetente 100 dollárt, de belement egy másik bizniszbe. Most mépol szirupot csinál, no meg mink farmája van. A mépol szirupot úgy csinálják, hogy a baketokat telefilolják szeppel, és kifõzik az erdõben. Memorial déjkor muffolt ki a májnás plészre. Tegnap láttam a szisz -terjét, Böskét, szkul baszra várt a dántáni malnál. Azt mondta a braderja egész nap minket nyúz.

 

Böske borzasztóan el van hízva, de nem is csoda, hiszen szóda pappal él. Most próbál dájetozni. Jár ekszerzáj -zolni is a wájemsziébe, de már az se segít a kövérségén. Még csak hájszkulos, és már van egy kis ájterájdesze.

 

Nincs is bojfrendje. Ha leadna vagy harminc pándot az ájris fiú visszajönne. Az már kálidzsba jár. Este meg part tájm klörk, meg szélzmen egy kárdílörnél. Sajnálom a baja miatt. Pedig van esze, mert az ánör rólon is láttam a nevét a pépörben.

 

No de magamról is írok, hogy lássa az én helyzetemet is. Amint mondtam a biznicünk benkrapt lett. Itt van a nyakamon a nagy morgidzs. Mikor jó pedát kaptam, akkor kesh helyett a csardzs akkáuntra vettem egy drága livingrum szetet. Vettem káucsot, kafitébolt, futsztult, televizsönt, ragot, lájtokat. Egy lanmóört is vettem. Még jó, hogy a förnisz megfikszolását a bészmentben a geszkampani ingyen megcsinálta.

 

A kárémmal laki vagyok. Tizenhat májelt megy egy gelen gezzel a hájvén. Tegnap tesztoltam meg, mikor a sznótáj -ereket megcsendzsoltam. Egy sóba mentünk Rács Eszterbe a görlfrendemmel. Az egzitet elpesszoltam ugyan, és tovább kellett drájvolni, de megérte, mert a dorprájzot, egy éjem-efem rédiót, a görlfrendem nyerte. Vele járok sztedibe már öt éve. Egy bjuti sapban dolgozik a Szérz Róbaknál. Szkaccs meg dacs a bekgráundja. Lehet, hogy Lébör Déjre kivesszük a meridzs lájszenszunkat. Itt bladteszt is kell hozzá. Majd valami halat rentolunk ki a riszepsönre. Itt a nagy hal drága. Van négy: a magyar hal, a pólis, a dzsörmen és a beldzson. Addig itt nincs lakodalom, amíg ki nincs rentolva egy hal. A papot csak akkor kalolják, amikor a hal rentolás le van fikszolva.

 

Anemplojment benefitet csak az kap aki elmegy munkát keresni. Tegnap voltam egy káré fektoriba. A forman azt mondta, hogy a prodakshön lájnra kellene egy ember. Az a baj, hogy messze van minden nap odamenni. Akik ott dolgoznak, azt mondják, hogy nagyon hajtják õket. A prodakshön lájnon nincs lófingolás.

 

Vasárnap elmentem egy angol csörcsbe. Nagyon meleg volt. Az erkondishioner kivágta a fjuzokat. Talán rossz lánjba van bekötve. Hiába tette rá a papné a nagy feneket, nem segített.

 

A Lebák Gyuri fia, amióta anemplojmenten van, a résztrekre jár betolni. Húsz dollárt tett tegnap este sóra a harmadik részben és kétszázat nyert. Örömében úgy berúgott a policok bevitték a dzsélbe. Szerencséje volt, hogy a dzsadzs bél nélkül engedte ki. Én vittem el a résztrekre másnap a káréját felvenni.

 

Azt hiszem jobb ha finiselek. Fort av dzsulájkor majd jobban tudok írni, mert az ókantribeliektõl kapok inform -ésönt mindenkirõl. Ha van egy kis szper tájmja maga is írjon.

 

Szeretettel: Józsi

 

VÁLASZ A MÁSODIK LEVÉLRE

 

Kedves  Józsi!

 

Három napja tanulmányozzuk a leveledet. A legnagyobb részét nem értettük, de azt kivettük belõle, hogy az „anemplojment“ minden héten 100 dollárral segít. Nem tudom mi az, de azért imádkozom, hogy bárcsak Magyarországra is jutna belõle. Biztosan jobb dolgunk lenne, ha lenne „anemplojment.“

 

Sajnáljuk a Böskét a szégyenteljes állapota miatt. Tegnap mondtam a tisztelendõ úrnak mit csinált vele a szóda pap. Azt mondta, hogy õ valahol olvasta, hogy Amerikában van vagy 300 vallás. Azt gondolja, hogy valamelyik szektás papról van szó, mert a felszentelt papok jobban vigyáznak. Azt mondta, hogy jelentsétek be a biztonság kedvéért a püspöki hivatalban, mielõtt valaki más is meghízik tõle.

 

Ha már megtörtént Böskével a baj, hát csak várja meg a kilenc hónapot. Én is megnyúznám, ha az én lányom lenne. Most már késõ. Írod, hogy most már az ekszerszájzolás se segít. Nem tudom mi az, de azt javasolnám hagyja abba. Nem jó a természet rendjével játszani. Én azt tanácsolnám, hogy tornázzon inkább. Remélem jobb útra tér, amíg nem késõ. Meglep, hogy milyen természetesen írod le, hogy mire vár. Furcsa az erkölcs Ameri -kában. Nem írtad, hogy a Böske kis ájterájdesze fiú-e vagy lány. Írd meg azt is, hogy az elsõ férjének mi a foglalkozása.

 

Gondolom az erdõben Gyuri pálinkát fõz, angolul „mépol szirupot“. Nehogy bajba keveredjetek.

 

Írtál egy prodakshön nevû lányról, és az ottani lótenyésztésrõl. Nem értjük hogy függ össze a lófingolás a lánnyal. Írod, hogy a melegben a papné nagy feneket tett valamire. Talán õ is kövér, mint a Böske?

 

Azt se értjük, hogy ha a Lebák Gyuri fiát bél nélkül engedték ki valahonnan, akkor hogy tudtad másnap valahova elvinni? Mi bél nélkül meghalnánk.

 

Az elsõ leveled óta a tanító még nem volt Pesten, hogy lefordíttassa az amerikaiul írt leveled, de azért sejtjük, hogy mit akarsz mondani. A kirántott halat is teljesen megértettük, és azt hogy ott négy fajta hal van és az mind drága. Azt is értjük, hogy amikor ki van rántva a hal, akkor csapnak egy nagy lakodalmat. Ugye igazam van? Csak azt nem értjük, hogy úszik el innen olyan messzire a hal, és honnan tudják, hogy melyik hal a magyar. Írjál máskor is.

 

Szeretettel:

 

Bözsi ÁngyodKOMENTARI

 1. Iby P. kaže:

  Amennyiben felkeltette az erdeklodesuket ez a level sorozat, es szeretnek megtudni hogyan is alakulta a dolgok „Jozsi“ es „Bozsi angyi“ kozott, kerek visszajelzest es kozolni fogom a folytatast.

  Koszonom a figyelmuket,
  Tisztelettel

  Iby

 2. Igor kaže:

  várom a folytatást :))

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: