Hokejaški turnir za U-10 u Budimpešti

Naši mali hokejaši ,uzrasta do 10 godina, učestvovali su na turniru u Budimpešti. U zaista lepoj i funkcionalnoj ledenoj dvorani Jegpalota okupilo su u subotu, 26.februara, ukupno devet hokejaških timova uzrasta U10, osam iz Mađarske i naš Spartak. Naši hokejaši su, prema rasporedu ovog dobro organizovanog turnira, dobili priliku da se odmere sa vršnjacima iz ekipa Miskolci SI II, Debreceni HK, Budai Bocsok i Bp. Stars II. Igrom i zalaganjem pokazali su da su zaslužili nastup u ovako jakoj konkurenciji. Nešto boljom igrom u odbrani nego u napadu, uz zaista sjajne odbrane našeg golmana, uspešno su se suprotstavili kvalitetnim i dobro uigranim timovima iz Mađarske. I premda nisu pobedili, ostavili su dobar utisak, a nešto su i naučili – između ostalog, da se oštrač klizaljki ne menja pred utakmicu.

Slika

Ambijent ledene dvorane Jegpalota jednostavno navodi na konstataciju da su uslovi u kojima treniraju naši hokejaši daleko ispod standarda današnjeg hokeja. Subotičko staro i premda nam vrlo drago otvoreno klizalište, sa 3 do 4 meseca leda u sezoni, ne pruža uslove kakve imaju timovi koji u ledenim dvoranama treniraju znatno duže tokom sezone, bez obzira na to da li pada kiša ili je naglo otoplilo. S druge strane, zaista imponuje posvećenost hokeju naših igrača i trenera (pa, može se reći i roditelja), što se osim u igri, ogleda i u činjenici da se ceo tim malih hokejaša okupio na vreme za polazak na ovaj turnir – u 4 sata ujutru.

Slika

Sve u svemu, hvala malim igračima i treneru Urošu na lepom hokejaškom danu u Budimpešti. Igrali su dobro, nagovestili da mogu bolje, što će sigurmo i pokazati na narednim turnirima u martu i početkom aprila, u nadi da do tada neće ostati bez leda za terninge na našem klizalištu.

Slika

preuzeto sa:
http://www.facebook.com/album.php?aid=4 … 0613024787
http://hkspartak.iz.rs/KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

36 + = 42

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: