Horgoš: Sin stranog diplomate sa migrantima u gepeku

Sin pakistanskog diplomate u ambasadi u Bukureštu uhapšen je juče na graničnom prelazu Horgoš, zbog sumnje da je službenim diplomatskim vozilom te ambasade pokušao da troje migranata iz Bangladeša prokrijumčari preko granice između Srbije i Mađarske, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

On je uhapšen nakon višemesečnog predistražnog postupka koji je Tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativnom agencijom.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je državljanin Pakistana pokušao da pomenutim migrantima za novac omogući nedozvoljen prelazak srpske granice, tako što ih je u Beogradu smestio u prtljažni prostor diplomatskog vozila marke „mercedes“, tip „C250 D“ rumunskih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu njegovog oca.

Tom prilikom su migranti predali osumnjičenom novac kako bi im se omogućio ilegalan prelazak granice, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon toga se vozilo uputilo u pravcu graničnog prelaza Horgoš prema Mađarskoj, gde je kontrolom na graničnom prelazu ustanovljeno da se u prtljažniku vozila nalaze skriveni migranti.

Pakistanac se tereti za krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Određeno mu je policijsko zadržavanje i on je uz krivičnu prijavu sproveden u Više javno tužilaštvo u Subotici, navedeno je u saopštenju.

TanjugKOMENTARI

 1. Indijanac kaže:

  Sreca je sto taj model Mercedesa ima bas velik gepek i grejanje u njemu, pa je migrantima, ako su bili mrsavi, a ovi iz Bangladesa su vecinom mrsavi, tamo bilo fino, toplo i udobno.
  Barem su se za dobre pare mogli naspavati u njemu na putu od Beograda do Horgosa. Predpostavljam da je sofer uhapsen, a migranti pusteni na slobodu, naravno, na nasoj srpskoj strani granice.
  Mogu zamislit scenu i momenat kako se carinik uplasio kada je otvoren gepek, a tamo ova trojica leze i keze se sa izbecenim buljavim crnim ocima.

 2. Oki kaže:

  Bravo momci svaka čast!

 3. alex kaže:

  znaci tu smo negde sa Pakistanom.. posto i sinovi nasih diplomata svasta nose u gepecima.

 4. Migranti nisu izbeglice kaže:

  Treba migrante sve vratiti kuci
  Ili kod merker.

 5. Comentateur kaže:

  Sve je stvar gledanja. Zavisi iz koje se perspektive stvari posmatraju. Kada su strane diplomate za vreme hladnog rata svercovale ljude iz Istocne Nemacke u gepeku automobila na Zapad, njih su slavili kao heroje. Pakistan, istina pasivno, ohrabruje ljude da odlaze u Evropu, jer njihove dostave deviza koje salju svojim porodicama u domovinu predstavljaju znacajan ekonomski faktor ( slicno kao i u Srbiji) Inace postoje tajanstvene tehnicke naprave koje emituju potpuno nevidljive „X“ zrake i mogu proci cak i kroz pleh automobila i otkriti da li je neko sakriven u gepeku. Inace taj aparat se moze kupiti na slobodnom trzistu i zove se „Röntgen“ Problem je ako carnik udje u prodavnucu i zatrazi „Rengelj“ nece ga niko razumeti i Pakistanci ce i dalje veselo prelaziti granicu. Poslati migrante nazad odakle su dosli je nemoguca misija. Kao prvo drzava koja aktivno ili pasivno salje migrante u Evropu, ciniti sve da oni u to Evropi ostanu. Osobu koja nema nikakve dokumente kod sebe tesko je prepoznati iz koje zemlje je dosla, pogotovu jer njoj nista na celu nije zapisano. Ja nemam pojma sta je to „merker“ i jos manje imam pjoma zasto bi se migranti tamo slali.

 6. Pera kaže:

  Islamski „grad“ u „nezavisnoj“ („autonomnoj“) „pokrajini“ u novoaustrougarskoj.

  Jebote, kakve li „ekselentnosti“!

  I ovo nećete objaviti.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 15 = 19