Horgoška kazna za primer

Danas u podne u Horgošu je, prvi put u Srbiji, počelo grupno izvršenje kazne rada u javnom interesu. Deset građana Horgoša, započelo je izvršenje te alternativne sankcije u mesnoj zajednici.

 

Taj model izvršenja alternativnih sankcija preuzet je iz dosadašnje dobre prakse u drugim zemljama Evropske unije, u okviru pilot projekta "Jačanje sistema alternativnih sankcija u Srbiji", koji finansira Evropska unija a sprovodi konzorcijum na čelu sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

 

justicija-terazije-jpg_660x330



KOMENTARI

 1. Usputachni kaže:

  Zesce me interesuje da li ce na odsluzenje kazne ici cak i mamini i tatini sinovi ili samo "mali" covek, "nepotreban" sistemu i drzavi? Vreme ce pokazati,mada nisam optimista!

 2. Mister No kaže:

  Šta ovo znači? Ko je kažnjen, za koje delo i šta rade okrivljeni ?

 3. виктор kaže:

   

  Usputachni:

  Zesce me interesuje da li ce na odsluzenje kazne ici cak i mamini i tatini sinovi ili samo "mali" covek, "nepotreban" sistemu i drzavi? Vreme ce pokazati,mada nisam optimista!

   

  Постаћемо нормалана земља када видимо те мамине и татине синове како чисте лишће и снег и како косе амброзију.

 4. Drug kaže:

  Wow…

   

 5. Boris kaže:

  eu,nemački "konzorcijum",grupno izvršenje kazne,sankcije,Srbija. Kako to zvuči poznato…

 6. Kertvaros kaže:

  Petnaestogodisnji sin moga komsije u Nemackoj je svome kontrahentu izbusio gume na bicikli. Sudija za maloletnike ga je osudio na 16 sati "prisilnog", drustveno korisnog rada koje ima da odradi u svom slobodnom vremenu. Zapalo ga je da u jednom zabavistu sredjuje dvoriste, sakuplja suvo lisce i sl. radove. Decko je kaznu doziveo kao tesku i surovu. Nije mu tesko palo sakupljenje lisca – to radi i kod kuce. Najteze mu je bilo sto je nekad i sam isao u to zabaviste i personal ga je poznavao i usledila su neugodna pitanja, pa zasto ? pa kako ? a bio si tako mirno i dobro dete… Doslo mu je da najradje propadne u zemlju. Mislim da je u njegovom slucaju sankcionisanje pogodilo pravo u metu.

 7. tomke kaže:

  Nije ovo lose, reko bi neko. Ali kako cu raditi, kada sam sve postenim radom steko? Onaj produkt mentaliteta iz 90-ih, sa osnovnom skolom na nekoj pijaci i fakultetom u nekom od nocnih klubova, sve razvijene momcine od jedenja slanine i cvaraka. To sada ima da dobrovoljno navali na dobrovoljni rad..Pretpostavljam da ce ih gristi savest zbog nekog prekrsaja pa nece izdrzati da ne odu odraditi kaznu. Ma netreba ih ni dirati, tu su pokusni kunici iz pozatvaranih fabrika da odrade i ciscenja klozeta po gradu onih javnih po travnjacima 🙂 posto i nemamo bas nesto javnih klozeta po gradu. Pa ako ti se da prostite pripiski ti stanes kad ono Komunalac OPS! Aj ti samo ovamo i rebne ti kaznu pa onda mozes birati. Hoces li jesti ili ici raditi i dobiti porciju ..

OSTAVITE KOMENTAR