Horor festival: Film “Scherzo Diabolico“ najbolji na Paliću

Festival “Dead Lake 2: Povratak horora i vina” završen je sinoć uručenjem nagrade “Haron” za najbolji film iz takmičarskog programa „Scherzo Diabolico“, kao i dodelom Nagrade za životno delo “Bela Lugoši” poznatom sineasti i rodonačelniku horora na našim prostorima – Đorđu Kadijeviću.

dead lake festival

Nagradu “Haron” je u ime meksičkog reditelja Adriana Garcije Bogliana primio Julian Richards iz Jinga Films, internacionalnog distributera ostvarenja „Scherzo Diabolico“.

Žiri, koji je radio u sastavu Miko Aroma, direktor festivala Night Visions iz Helsinkija i menadžer Nordijske žanrovske invazije, Tomaž Horvat, direktor festivala Grossmann i Dejan Zečević, renomirani domaći reditelj, je u svom obrazloženju za nagradu Haron naveo: „Scherzo Diabolico veoma originalan i izuzetno uspešan predstavnik žanra. Mešanje crnog humora sa veštim građenjem tenzije tokom celog filma na kraju je eskaliralo u grafičko finale. Ova slojevita priča o osveti, koji ima srce na pravom mestu, maestralno je režirana u pedantnom tempu“.

Nakon uručenja priznanja Đorđu Kadijeviću, sinoć je od 20 časova prikazano njegovo kultno ostvarenje „Sveto mesto“.

djordje kadijevic palic film

Usledila je projekcija „Procepa“ Dejana Zečevića, prvog srpskog naučnofantastičnog filma, kojoj su prisustvovali glumac Dragan Mićanović, producent Milan Todorović i izvršni producent Ivan Pribićević, da bi drugi “Dead Lake” festival zatvorilo (van konkurencije) američko ostvarenje „Devojka na fotografijama“.

Žiri je takođe Specijalno priznanje dodelio švedskom filmu „Sensoria“ Christiana Hallmana i izrazio zadovoljstvo dobrom takmičarskom selekcijom, posebno regionalnim filmovima.KOMENTARI

  1. Palićanin kaže:

    Mogli su organizatori da odnesu smeće u kontejner a ne da ga prosuju posred travnjaka u Splitskoj aleji. Ali ne, gospoda su to!!! Sram vas bilo, primitivci!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 17 = 24