Hotel Patria i pod stečajem dobro posluje

Hotel “Patria” iako je pod stečajem dobro posluje.

 

Hotel je izgrađen 1964.godine i za pola veka rada ostvario je preko 1,5 miliona noćenja i preko 1000 svadbi. Ima 45 zaposlenih i plate se redovno isplaćuju.

Patria terasa

Direktor hotela “Patria”, Branislav Marković objašnjava da iako su više od tri godine pod stečajem dobro posluju i razvijaju sve vrste turizma. Hotel „Patria" koja ima i kongresni centar i pogodna je za održavanje seminara, piše u Agenciji za privredne registre. Ove godine imaju u planu da izgrade letnju terasu i adaptiraju višenamenske sale.

 

Stečaj nad subotičkim hotelom pokrenut je 2010. godine zbog duga i račun je bio u blokadi. Vlasnik hotela je d.o.o. “Maestral turs “ iz Budve, kao i hotela “Prezident”, Bečkog restorana i tri stana, a dug za sva preduzeća iznosi 120 miliona dinara.

 

U Privrednom sudu u Subotici objašnjavaju da je do sada bila zakazana jedna licitacija i da nije bilo zainteresovanih.

 

– Jednom je bila oglašena prodaja ali nije bilo zainteresovanih. Mi smo bili obavešteni od strane Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom da treba da se utvrdi vlasnik i zato smo u skladu sa državnim interesom nećemo prodati dok se ne utvrdi vlasnik. Stečaj se vodi ali hoteli dobro posluju – istakla je v.f. predsednika Privrednog suda u Subotici, Ana Marki Bin.

 

Prema podacima Agencije za privredne registre, zvanična vrednost akcijskog kapitala “Patrie”, “Prezidenta”, Bečkog restorana je oko 6,1 milion evra, ali se procenjuje da je realna tržišna vrednost daleko veća od 10 miliona evra. Pomenuti hoteli se vezuju za ime narko-bosa Darka Šarića, iako se kao vlasnik vodi d.o.o. “Maestar turs”.

 

U Privrednom sudu objašnjavaju da iako su oba hotela pod stečajem već tri godine dobro posluju.Svim oduzetim hotelima i restoranima raspolaže Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde.KOMENTARI

  1. NaIvan kaže:

    A šta bi tek bilo da nisu u stečaju?????

    Tek onda kako bi dobro poslovali????

  2. Károly kaže:

    A gosti se zale, a je hladno u sobi 

OSTAVITE KOMENTAR