Hrana dobrog kvaliteta

Kvalitet hrane u Subotici je zadovoljavajući. Prošle godine obavljeno je 9821 kontrola i nije bilo većih odstupanja u kvalitetu namirnica od propisanih. Kontrolisala se isparavnost mleka i proizvodi od mleka, meso i proizvodi od mesa, jaja i proizvodi od jaja koji se nalaze u prometu. Kontrolom se proveravalo poreklo, dokumentacija i deklarisanje, uslovi čuvanja i rukovanja sa hranom životinjskog porekla. Bilo je nekoliko slučajeva da su primećene u mesui pojedinim sirevima na pijaci bakterije stafilokole i ešerija koli, ali u malom broju uzoraka, rekao je Sabo Zoltan sa Veterinarskog instituta u Subotici.
Obavljaju se redovne kontrole pijaca, mini mlekara kao i kod proizvođača mesa i drugo. Obim posla je povećan,ali većih odstupanja u kvaliteta namirnica nije bilo.

Slika

U Veterinarskoj inspekciji kažu da Srbija iz Nemačke nije uvozila živinsko meso, jaja, ni smešu stočne hrane, odnosno, proizvode zatrovane dioksinom.
Veterinarski institut skreće pažnju građanima da donesu meso kako bi se obavio pregled na trihinelu.Prošle godine u Severnobačkom okrugu dve divlje svinje su bile zaražene parazitom trihinele, a obavljeno je 272 pregleda i kontrola mesa.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

68 + = 71

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: