Huliganizam i renesansa

Mišel Platini i UEFA, apostrofirali su Poljsku i zemlje zapadnog Balkana kao zemlje kojima je došao poslednji minut da se reše huligana sa tribina. Čini se da je ovo do sada najozbiljnije upozorenje i predočene su konkretne sankcije ako se stanje potpuno ne promeni.
Tako smo se našli pred nemogućom misijom. Naš fudbalski trenutak je takav da mi publiku na stadionima jedva da imamo a ako proteramo one nedisciplinovane i to malo će se prepoloviti. Iako se radi o malom broju nedobronamernih, ne nazire se način na koji se oni mogu pacifikovati sem represivnim merama. To nije sasvim ono što traži evropska kuća fudbala. Radi se o čitavom nizu mera koje treba da preuzmu razne službe i institucije. Već je prvi problem što u fudbalskoj organizaciji i upravama klubova sede krajnje problematični ljudi, kudikamo veći delikventi od ovih na tribinama.

Slika

Pored toga, tribine su u našem folkloru mesto za odašiljanje političkih poruka i pretnji. Poslednje nemile scene u Subotici pamtimo još u drugoj ligi tokom utakmica protiv Novog Pazara. Vrlo je moguće da se već na leto sandžački tim nađe u Superligi i eto belaja. Neki Novopazarci već izvesno vreme tribine koriste za svoju političku akciju.
Nešto će se veliko desiti uskoro ili će nas izbrisati sa mape evropskog fudbala. Odavno je fudbal u Evropi mnogo ozbiljnija rabota nego što smo mi navikli.
Platini je pomenuo i stadione, da su u užasnom stanju…
Mišel, ne pominji nam STADION !

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

28 + = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: