Humanitarna akcija „Odeća za sve“

Članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz podršku kompanije „Inditeks“, danas su, u zajedničkoj akciji pod nazivom “Odeća za sve”, obradovali mališane iz Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, kao i štićenike Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, paketićima garderobe i obuće.

divac
Ilija Đukanović je, tom prilikom, istakao da Grad Subotica ovom akcijom nastavlja uspešnu saradnju sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac“.

U dosadašnjoj saradnji sa Fondacijom podsetio je, realizovano je nekoliko projekata: prošireni su kapaciteti Narodne kuhinje Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica i donirana je oprema za reagovanje u kriznim situacijama, a organizovani su i edukativni treninzi za članove lokalnog štaba za vanredne situacije.

Pored direktne humanitarne pomoći izbeglicama i migrantima, Fondacija “Ana i Vlade Divac“, u saradnji sa lokalnim partnerom HCIT-om, pruža podršku i lokalnim zajednicama koje su pogođene izbegličkom krizom sa ciljem da ojačaju njihove kapacitete.KOMENTARI

  1. Metuzalem kaže:

    Ko pije Radensku tri srca, ne ume da ,,Trekvori ”,
    Živeli!

  2. Metuzalem kaže:

    Potpis: Kjaz Miloš

OSTAVITE KOMENTAR