I Ivo Lola bez glave

Ovih dana kada se govori o postavljanju biste Jovanu Mikiću ispred hale, moramo se zabrinuti da to ne bude zaludan posao. Samo malo dalje, ispred studentskog doma, nedavno je obezglavljena bista Ive Lole Ribara, čije je ime nosio dom.

Bronzana glava mladog partizana, poginulog 1943. godine, verovatno nikad neće biti vraćena. Kradljivci u najkraćem roku pretapaju metal, ne bi li ostvarili nekakvu malu novčanu dobit a šteta koju su napravili iznosi 200 000 dinara ako ne računamo duševni bol i očaj građana, nemoćnih pred najezdom „skakavaca“ koji neće stati dok sve ne bude zguljeno i sljušteno.

Malo dalje, sa somborske pruge, nestalo je stotine metara bakarne telefonske žice.

Ovakvim vestima nema kraja. Priča se uvek završava u tamnom vilajetu sudstava i zakonodavstva, punom rupa kroz koji duva promaja.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Dokle god osnova jednog uređenog društva SUDSTVO ne postane efikasno i zdravo, dotle će društvo stagnirati u svim sferama.

 2. dasHHa kaže:

  Sta se dogodilo sa planom da se video nadzor instalira upravo radi ovakvih kradja?Grad je najavio da ce uvesti MTS video nadzor.Somborska pruga,kao i veliki deo MZ Novo Selo je preplavljeno romima.Ne iskljucujem i ostale gradjane ali ovo je van svake tolerantne granice postalo.Imali smo prilike slusati nedelju dana cigansku svadbu na bajskom putu i zorci a to je samo jedan mali primer.Ostalo sta gledam svaki dan je strasno!!!

 3. ixilyn kaže:

  Ovake i slicne kradje su strasne bez obzira ko ih je pocinio! Interesujeme samo jedno! Posto se metali vise ne preradjuju u Srbiji u polufabrikate, logicno je za zakljuciti da se sirovina izvozi. nekada davno sam cuo definiciju modernog kolonijalizma „zemlja koja izvozi svoju sirovinu se moze smatrati  kolonijom“ moje je pitanje koji je to lik ili ljudi koji imaju prava da srbiju osiromasuju u jednom najgorem smislu  i koje su to institucije odakle ova zla rabota krece. Kada saznamo to i sprecimo nadalje osiromasivanje drage nam drzave,onda je  lako posle stati ovim pilicarima na kraj. Dakle ove sitne kradje su samo vrh ledenog brega, jednog veceg zlocina koji se odigrava pred nasim ocima!!!

 4. Unit kaže:

  zeleo bih da procitate ovo i nece Vam biti svejedno..
  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/komentar_dana/story/164568/Bakarno+doba.html
  I za ovo postoji resenje samo da se hoce! Resenje za celu drzavu.. Ali dzaba kad je banda u skupstini..

 5. Unit kaže:

  „Problem se može brzo i efikasno rešiti. Zamislite naslov u novinama: „Kradljivci 20 metara bakarnih cevi iz novopazarske bolnice osuđeni su na po maksimalnih osam godina zatvora. Vlasnik otpada uhapšen, otpad zatvoren.“ Očigledno je da nam je potrebno još mnogo vremena da izađemo iz bakarnog doba.“

OSTAVITE KOMENTAR

+ 16 = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: