I razvedeni očevi traže svoja prava

Razvedeni Subotičanin poslao nam je svoja razmišljanja a mi ih prenosimo kao prilog drugoj strani istine:

“Traume razvoda najviše se odražavaju na decu i na roditelja koji mora da moli drugoga roditelja da bi video svoju rođenu decu. Centri za socijalni rad reaguju, međutim, da li reaguju dovoljno ili ne, to je veliki znak pitanja jer sve je više očeva koji se žale na bahato ponašanje svojih dojučerašnjih supruga koje ne mare ni za šta nego samo kako da naude svom bivšem partneru, usput koristeći decu kao sredstvo ucenjivanja.

Neretka je pojava da očevi bivaju optuženi od strane bivše supruge za neko krivično delo. Centar za socijalni rad brže bolje to sve „odradi“ bez ulaska u srž problema, sve šalje u Sud i muškarci bivaju često kažnjeni i zatvorom.

Muškarci, zreli ljudi, ćute i trpe sve zarad svoje dece pa su često u prilici da budu krajnje obezvređeni od strane svojih supruga i opet ništa ne mogu jer zakon je na strani žena .

Deo nežnijeg pola ovu zakonsku prednost itekako ume da iskoristi, tako da često uzorni muževi, cenjeni u društvu bivaju degradirani, po nekad ostajući bez imovine… Šta se tu dešava i zašto su društvene mreže preplavljene grupama očeva koji traže svoja osnovna prava da viđaju svoju decu?

Za sada ostaje da se vidi, da se sačeka ali i da se pozovu stručni timovi da opravdaju svoje postojanje i da rade na učvršćivanju porodičnih vrednosti a ne kao što se sada čini na indirektan način da rade na razbijanju porodica.

Deca su ta koja trebaju oba roditelja, njima treba da vide i mamu i tatu svakoga dana. Zašto im se to pravo uskraćuje” – piše naš očajni sugrađanin.KOMENTARI

 1. Samo istina kaže:

  Ovo je istina,na zalost zene su kai bogovi.Rasturaju rasturene oorodice.Ne daju ocevima da vidaju decu.Ocevi koji ne plate alimentaciju i zavrse u zatvoru opravdano.No,kada je zena zavrsila u zatvoru kada neda ocu decu ili sama ne plati alimentaciju??? Nsravno nikada,pravda za oceve!!!

 2. Simo kaže:

  Otac treba da ima podjednako pravo da vidja dete isto koliko i majka. Medjutim, ocevi su sretni ako mogu da vidjaju decu vikendom. Ocevi dobijaju samo finansijsku obavezu da izdravaju decu koja najcesce sluzi i za izdravanje majke. Ta finansijska obaveza cesto prevazilazi finansijske potrebe deteta.
  Ako cemo nekom logikom ako otac vidi dete 8 dana mesecno i pri tome treba da da npr 10.000 dinara onda to znaci da majka koja vidja dete 22 dana mesecno ucestvuje finansijski u odgajanju deteta sa 27.000? Ukupno 37.000 dinara za jedno dete? Mnoge porodice ne mogu toliko da zarade, a kamoli da trose na jedno dete. Dete podjednako pripada i ocu i majki.
  Drugi problem je sto zena moze da iscenira porodicno nasilje i muskarac automatski da dobije 30 dana pritvora i da se tretira kao “govno”. Kada dodje to takve scene moze da zaboravi da ce dokazati da je nevin. Ako slucajno uspe da dokaze svoju nevinost onda zena koja ga je lazno prijavila nece odgovarati. Da je nasilnik svi ce saznati tog dana, a da ipak nije kriv vecina ljudi nikada nece ni saznati.
  Treci problem je psihicko nasilje koje zakon ne prepoznaje. To nasilje moze biti mnogo ozbiljnije i teze od fizickog.
  I na kraju majka moze da omalazava i vredja muza, da deci usadi pogresnu sliku o ocu i na taj nacin ih udalji i to ni jedan Sud nece prepoznati kao krivicno delo.

 3. pravda kaže:

  Pravda je ne ravnopravno na strani majke i vecinom to zene zloupotrebljavaju gde je dovoljna sam rec neistine i lazi!!!

 4. Megatron kaže:

  Nemojmo se zeniti. Problem solved.

 5. croat kaže:

  Ja nebi bas tu generalizirao, vrlo cesto kada dodje do razvoda isplivaju najgore stvari, nakupi se tu nezadovoljstva i to mora da eksplodira. Da se nelazemo, u vezama su muskarci cesce nasilinici ali tu pre svega drzava treba da odradi svoj posao i nadlezne sluzbe i raspetlja to klupko ko je sta i kako radio. Nedobiju uvek zene skrbnistvo nad decom, mada to meni uglavnom ima smisla kada su deca mala, pogledajte samo kako je Sinisa Mali ekspresno dobio svoju decu, samo treba biti uzoran otac 😉

 6. Veselin kaže:

  Deci jeste mesto pored majki, ako su one sposobne da budu to šta treba da budu -MAJKE.
  Ali ne, one traže alimentaciju koju i dobiju usput omalovažavaju muža na svakom koraku, pojedini nažalost bivaju i lažno prijavljivani od strane supruga. I onda??? Može li takva žena koja nosi toliko zlobu u sebi da vrši roditeljsku dužnost? Čemu svejedno MUŠKARAC ili ŽENA mogu da nauče svoje dete? NIČEMU osim gnusnim radnjama.
  muškarci nasilnici piše KROAT . Je li prika? A žene i njihovo psihičko maltretiranje muževa???? to piši

 7. stormwatch kaže:

  Ako tipicni egomanijakalni balkanjerosi ne zele da dovode svoju decu u takve situacije, onda bi konacno trebali da nauce da se ponasaju kako treba – ŽENA NIJE BOX VREĆA!

 8. Grand siecle 21 kaže:

  Svi ti parovi su se nekad voleli, zaklinjali na vecnu ljubav, zeleli zajednicko potomstvo, a onda se desilo sta se desilo, i ljubav je presla u mrznju. Sto je nekad ljubav bila veca, time je mrznja kasnije jos veca. Obracuni supruznika preko ledja dece. Brak kao institucija je do zla Boga zastareo i potpuno deplasiran u savremenom svetu, i savremenom drustvu. Danas se sve vise i vise ide na ugovorno partnerstvo i sa jasno definisanim ciljem i to unapred pre nego sto se uopste krene u zajednicu. Gde nema sklopljenog braka, nema kasnije ni bracnog razvoda. Ugovorom je precizno sve predvidjeno sta i kako u slucaju razlaza. Ugovor o partnerstvu se moze raskinuti kao i svaki ugovor i onda se tacno zna sta i kako dalje. ugovorni partneri su duzni pridrzavati se onoga sto u ugovoru pise u slucaju njegovog raskida. Oni su to svojim potpisima overili i dalje nema nikakvih advokatskih smicalica ni maratonski sudjanja i jeftinih sapunskih opera. Sta je najvaznije takav ugovor stedi novac i zivce, a najvise ni krivu ni duznu decu.

 9. bac Vranje kaže:

  A jos je gora situacija kad vam socijalni radnik kaze vi kao otac necete dobiti dete jer ja vam to necu dozoliti,moja je praksa da uvek dete dodeljujm majci (licno iskustvo).

 10. AndroidUser kaže:

  Samo treba centar za socialni tad da radi svoj posao.Da posteno procene ko je najbolji za dete.

 11. Saša kaže:

  Žene koriste decu da bi se osvetile muzevima. Moja je iscenirala nasilje u porodici i sva sreca pa su organi reda odbacili kao neosnovanu prijavu. Sada mi se sveti,neda mi da vidjam dete,dok se ne okonca sudski postupak. Molim radnice u centru sa soc. rad da zovu bivšu zenu da mi dozvoli da vidim dete. Sve to ide traljavo i svi su na strani majke,kao da ne postojim,a u zakonu postojim samo za jedno,PLAĆANJE ALINENTACIJE!

 12. Saša kaže:

  Očevi su diskriminisani,gde je pravda?

 13. Socijalna patologija kaže:

  @ Sasa

  Ako si se i u porodici ponasao kao na ovom portalu onda nije nikakvo cudo reagovanje tvoje (bivse) zene. Ti si se ovde pokazao kao izraziti verbalni siledzija u komunikaciji sa ostlim forunasima. Mogu misliti kakav si tek bio prema vlastitoj zeni i detetu.

OSTAVITE KOMENTAR