I Trstenik gradi akva-park

U Trsteniku je u sredu počela izgradnja akva-parka. Ovo malo mesto na zapadu Srbije ima ambiciozan plan kojim je predviđeno da ova nova turistička šansa primi više od 4.000 posetilaca i to na oko 2,5 hektara.

 

trstenik_panoramaTime će turistički potpuno nepoznato mesto Trstenik, ući u krug onih mesta koje će svoju osnovnu ponudu zasnovati na kupanju sa ciljem daljeg razvoja sekundarne turističke ponude.

 

– Akva-park će imati pet bazena namenjenih svim uzrastima – iznosi Miroslav Aleksić, predsednik opštine Trstenik, koji je u sredu položio kamen temeljac.

 

U izgradnji će učestvovati država i opština.

 

– Srećan sam što smo uspeli u ovim vremenima krize da smognemo snage za početak jednog velikog projekta, koji je najvećim delom finansiran sredstvima Ministarstva privrede, odnosno Sektora za turizam. Iz opštine su još početkom godine konkurisali za pomoć ministarstva i na vreme obezbedili projektnu dokumentaciju. Odobreno je 55 miliona dinara iz Ministarstva privrede, dok je 20 odsto učešće lokalne samouprave. Trenutno se izvode radovi na prvoj fazi, a plan je da ceo projekat bude gotov za letnju sezonu 2015. godine.

 

– Ovo će od Kruševca do Čačka biti prvi akva-park velikog kapaciteta, sličan onima u Jagodini i Bačkom Petrovcu – napominje Aleksić.

 

Trstenički akva-park trebalo bi da konkuriše najboljima u Srbiji, a među njima su pre svega Akva-park "Izvor" (Aranđelovac), Akva-parka "Mlavske terme", "Petrolend", akva-park u Jagodini i akva-park u Sokobanji.

 

Na severu Srbije ništa novo. Najavljeni javni konkurs za izradu idejnog rešenja budućeg akva parka na Paliću još nije raspisan.KOMENTARI

 1. Mr IKS kaže:

  OVAKO PISU VRLO<VRLO<OZBILJNI LJUDI (1954)

  "Na samoj obali vode,bruji veseo zivot.Kupalisna sezona pocinje 1.maja,a zavrsava se 1.oktobra.

  Glavna sezona traje od 1. juna,do1.septembra.Uzduz severne obale,nalaze se dva vestacka mola,uz zapadni deo smesteno je zensko kupatilo sa 116 moderno uraedjenih kabina,izgradjenih na vodi -snabdevenih tusevima i lezajevima za suncanje. Na istocnoj obali je SRAND kpatilo,najvece na Palicu,sa preko 600 kabina i kapacitetom do 4000 kupaca.

  STRAND se prostire uz obalu na duzini oko 350 metara,dno je peskovito,podesno za kupanje dece,jer se tu jezero postepeno spusta u vece dubine.Oko njega je pescana plaza sa tusevima i lezajevima za suncanje,a za ovo poslednje sluzi molo dug 100 metara,koji oivicava

  bazen za sportove na vodi (plivanje i polo )…"

  MOLIM VAS (koga ?),KO BOGA,VRATITE NAM SAMO TO NAPISANO I CISTU VODU

  PALICA,za ostalo se nemojte brinuti brinuti.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: