I u Subotici glasačko mesto za referndum o Danu Republike Srpske

Glasaće se u pet gradova u Srbiji, odnosno na pet glasačkih mesta, saopštila je danas predsednica Komisije za sprovođenje referenduma na teritoriji Srbije, koji je zakazan za nedjelju, 25. septembra, Gordana Mladić.

Ona je precizirala da su to Beograd, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad i Pančevo, dodavši da će ukoliko bude potrebe biti otvoreno još nekoliko glasačkih mesta.

izbori

Predstavništvo Srpske u Srbiji referendum će organizovati u skladu s uputstvom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske.

Danas je u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu održan prvi sastanak Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske na teritoriji Srbije na kojem su imenovani glasački odbori, a bilo je reči i o tehničkim pripremama za glasanje.

Direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović rekao je Srni da će Predstavništvo Srpske u Srbiji, u skladu s odlukom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Srpske, organizovati glasanje državljana Republike Srpske koji imaju glasačko pravo, a u vreme referenduma budu u Srbiji.

On je dodao da će, posle obavljenih konsultacija sa zavičajnim udruženjima, od Republičke izborne komisije biti zatraženo 20.000 glasačkih listića, jer je procena da će toliko birača izaći da glasa.

 

Srna

 KOMENTARI

 1. Bunjevac kaže:

  Taj referendum je nelegalan i ne treba na njega izici.

 2. vesko kaže:

  Pravo glasa pripada Narodu i niko nemoze reci jeli zakonit ili nije,i kome smeta glas Naroda,onima koji su protiv Naroda

 3. Mister No kaže:

  Troškovi ovog referenduma padaju na leđa poreskih obveznika. Braćo u Hristu ( ja sam Hrvat ) želim vam sretan referendum, ako smatrate da je neophodan.

 4. Mister No kaže:

  Troškovi ovog referenduma padaju na leđa poreskih obveznika. Braćo u Hristu ( ja sam Hrvat ) želim vam sretan referendum, ako smatrate da se bez njega ne može.

OSTAVITE KOMENTAR

29 + = 38