I vozači Hitne pomoći dobili grip

U Službi hitne medicinske pomoći ima 32 šofera. Među njima trenutno nedostaje njih 18. Od toga troje ili četvoro su na godišnjem odmoru, a ostali na bolovanju – saznaje RTV Pannon

.

U Službi hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja više vozača je na bolovanju. Za TV Pannon govorila su dva vozača.

Povodom ove teme potražili su i direktoricu ustanove koja je u telefonskom razgovoru potvrdila da je među vozačima više njih na bolovanju, ali da uprkos tome služba, iako sa teškoćama, uspeva da ispuni obaveze.

Kada stigne poziv, radnici Službe hitne medicinske pomoći sedaju u vozila i kreću da spašavaju živote. Kako bi spasilačka ekipa što brže stigla na lice mesta briga je vozača. Tako je i u Subotici. Proteklih dana ovaj zadatak Služba hitne medicinske pomoći sve teže uspeva da ispuni jer nema dovoljno vozača. O ovome su govorili, ali ne otkrivajući svoje lice i glas, vozači hitne pomoći koji su trenutno na bolovanju.

„U Službi hitne medicinske pomoći ima 32 šofera. Među njima trenutno nedostaje njih 18. Od toga troje ili četvoro su na godišnjem odmoru, a ostali na bolovanju. To je trenutna situacija. Ima više razloga za to. U prvom redu, što sa rukovodstvom Doma zdravlja ne uspevamo da se dogovorimo oko naših zarada. Drugačije ne možemo da izrazimo svoje nezadovoljstvo. Proteklih dana pokušali smo i u razgovoru i u pisanoj formi. Svi odgovori su bili negativni”.

Drugi vozač, koji takođe nije hteo da otkrije svoje lice i glas, govorio je o tome da im je zarada zaista niska. Prema njegovim rečima u drugim gradovima, za ovaj posao, njegove kolege dobijaju znatno više novca. U ostvarivanju njihovih zahteva podržali su i sindikati.

„Podržavaju nas sve tri sindikalne organizacije. Trenutna plata je od 28 do 30 hiljada dinara. Za 12-to časovno dežurstvo dobijamo 170 dinara”.

Povodom razboljevanja vozača želeli smo da razgovaramo i sa direktoricom Doma zdravlja, ali Ivanka Beoković na naša pitanja odgovorala je samo telefonskim putem. Direktorica je potvrdila da su među vozačima više njih na bolovanju, u koja ona nema sumnje. Dodala je da je situacija teža od uobičajene, ali da Služba hitne medicinske pomoći i dalje ispunjava svoje zadatke.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Mare kaže:

  Podrska zaposlenima u hitnoj pomoci!
  Ljudi, borite se za svoja prava!

 2. Punisher kaže:

  Bravo bravo, tako to treba! Zaustaviti rad, nema pardona! Dokle da se radi za mizernu platu dok partijski paraziti zaradjuju sa falsifikovanim diplomama na izmisljenim radnim mestima vise stotine hiljada dinara mesecno!
  Gde su nase pare bre??!!!
  Vojvodini dati svoj deo para iz budzeta!
  Dole vlada, ziveli radnici, politicari mrs!

 3. Pizon kaže:

  Po cemu se razlikuje vozac hitne koji radi u beogradu isti posao ili u novom sadu za vecu platu od 15 hiljada dinara ?
  Gde su te pare? Ko uzima te pare?
  Zasto uprava doma zdravlja cuti?
  Podrska vozacima sad do kraja idemo svi zajedno !!!!

 4. Burduš majka kaže:

  e alo! Skidajte bre kapu direktorici, ona Vas je uvek izvlačila i kada je bila na mestu rukovodioca finansija-OLADITE!!!!

 5. djuz kaže:

  Ne može plata biti ista u Subotici i Beogradu,pa to je valjda svima jasno od 1918.nadalje.

 6. Jagoda kaže:

  Načelnica na vozače gleda kao na niža bića, terajte to u penziju, vreme joj je!

 7. Zimonja kaže:

  Poštovani ,,djuz” dali ti čuješ i vidiš sebe,ščim radi drugačiji posao vozač hitne u Beogradu nego u Subotici,malo razmisli pre nego što napišeš tešku glupost.!

OSTAVITE KOMENTAR