Ide kuća na doboš

Banke sve češće tržištu nude imovinu zaplenjenu građanima koji ne mogu da otplaćuju rate kredita. Bez stanova, kuća i poslovnog prostora, kao i automobila i mašina ne ostaju samo nosioci pozajmica, nego i žiranti, odnosno najbliža rodbina, prijatelji, kumovi, koji su pristali da budu garanti za dugove, ne razmišljajući da će njihovi najbliži da zapadnu u finansijske probleme.

 

Teorijski, banke imaju pravo da aktiviraju hipoteku nad nekretninom, ukoliko je kašnjenje u otplati kredita tri meseca, ali u praksi se iznalaze mnoga rešenja, kao što je reprogram, grejs-period… Tek kada se iscrpe sve mogućnosti posežu za hipotekom.

 

U Subotici ovu sudbinu trenutno čeka tridesetak stanova ili poslovnih prostora.

 

Vidi ponudu : http://www.dobos.rs/nekretnine/1

 
Aukcijske prodaje se održavaju u bankama ili mestima koje one odrede. Pravo na učešće imaju sva pravna i fizička lica koja izvrše uplatu depozita u iznosu od 10% od početne cene . Sva zainteresovana lica koja izvrše uplatu depozita, potpisuju izjavu o gubitku prava na povraćaj depozita u slučaju da na aukcijskoj prodaji steknu status kupca ili drugog najboljeg ponuđača, dok se ne okonča postupak kupoprodaje. Svim zainteresovanim licima koja na aukciji nisu stekla status kupca ili drugog najboljeg ponuđača, depozit se vraća u roku od 3 dana od dana održavanja aukcije.

 

Stan u Matka VukovićaKOMENTARI

 1. MARKO GABRIC kaže:

  strasno

   

 2. Djuka kaže:

  pa ne uzimaju oni njima što ih ne vole,nego su verovatno prevarili nekog, pa su ostali “dužni”.a vratiti se mora,onako ili “ovako”…

 3. Korisnik kaže:

  “..Teorijski, banke imaju pravo da aktiviraju hipoteku nad nekretninom, ukoliko je kašnjenje u otplati kredita tri meseca, ali u praksi se iznalaze mnoga rešenja, kao što je reprogram, grejs-period… Tek kada se iscrpe sve mogućnosti posežu za hipotekom…”

  Nije popularna mera…ali, šta biste Vi uradili da pozajmite nekom pare a on Vam ih ne vraća? Mislim da je gotovo svako od nas doživeo takvu neprijatnost, samo nije imao instrumente prinudne naplate. Nažalost, ovo je uobičajeni postupak. Onaj ko je uzimao kredit, treba da je bio svestan toga. Najgore od svih prolaze žiranti..

 4. Bisni kaže:

  Jeto piše Politika da će i Blaškova “mini Jugoslavija” otić na doboš,tj.da će doživit sudbinu Titine prave Jugoslavije koja je crkla u  krvi i zločinu bratskih naroda i narodnosti.Ovoj Blaškovoj ćedu izgleda prisudit banke jel je ovaj mudri političar bio žirant nikom propalom biznismenu.Kandar je istina da se ovaj taliko razumi u politiku kaliko i u ekonomiju – u politiki “Bunjevac”,u ekonomiji – tropa.

OSTAVITE KOMENTAR