IFFHS: Spartak ispred Zvezde

Na najnovijoj listi Međunarodne federacije za fudbalsku istoriju i statistiku IFFHS (International Federation of Football History & Statistics) Spartak je pao sa 314 na 336 mesto sa ukupnih 68 bodova. Tu poziciju Spartak deli sa timovima poput Bolonje, Kjeva i Katanije iz Italije, Visle iz Poljske,  Groningena iz Holandije .

 

Najbolje rangirani klub iz Srbije je aktuelni šampion Partizan, koji 72. poziciju deli sa Levskim iz Sofije i ima ukupno 142 boda. Partizan je u odnosu na januar kada je bio 85. i imao 135 bodova napredovao za 13 mesta.

 

Zanimljiv je podatak da je nekadašnji pobednik Kupa šampiona Crvena Zvezda trenutno na 383. poziciji sa ukupno 64 sakupljena boda. Na tu poziciju je Zvezda došla novim padom na listi pošto je u januaru bila na 309. mestu. Ukoliko izostanu rezultati i ove godine, klubu iz Ljutice Bogdana preti ispadanje iz TOP 400 klubova sveta. Zvezda 383. mesto deli sa Real Klub Deportivo iz Majorke, Vest Hemom ali i albanskim KS Vllaznia. Tri navedena kluba su jedini klubovi iz Srbije koji se nalaze na ovoj listi.

 

Kompletnu tebelu možete pogledati na sajtu: IFFHS listaKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Od Zvezde ostali samo opanci. Ona samo može u Srbiji da bude druga na viku i dreku Lukića.

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: