II MEMORIJALNA TRKA DREN MANDIĆ

II Memorijalna trka Dren Mandić održana je 01. avgusta 2010. godine na Paliću, po lepom, ali za trčanje ipak pretoplom vremenu. Ova trka će i u buduće imati za glavni cilj čuvanje uspomena na Drena Mandića, koji je u pokušaju da osvoji vrh K2, tragično izgubio život na visini od 8240metara. Zbog toga je 75 trkača različitih dobi imalo zadatak da savlada upravo toliko dugačku stazu po potpuno ravnom terenu.
Trkači su ovu dužinu mogli savladati u takmičarskoj (71 trkač) i rekreativnoj (4 trkača) trci. Pred sam start minutom ćutanja svi prisutni takmičari i gledaoci odali su poštu Drenu.
Što se takmičarskog dela trke tiče, možemo reći da nije bilo većih iznenađenja i da su pobede očekivane. Ono što posebno raduje je činjenica da je i na ovoj trci bilo potpuno novih rekreativaca i ova godina će sigurno biti jedna od uspešnijih u poslednje vreme kada je reč o omasovnljavanju i popularizaciji rekreativnog trčanja u Subotici i okolini.
Kao što je i Dren skromno živeo i trka u njegovu čast je imala skromne nagrade. Pobednici su dobili medalje, a svi učesnici nakon trke osveženje u vidu vode i vitaminskog napitka, lubenice, breskve, jabuke, sirovog badema i oraha, kao i suvih grožđica. U jednoj mirnoj, opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, mnogi trkači su se još dugo nakon trke zadržali na mestu događanja 2. Memorijalne trke Dren Mandić, ispred Velike terase na Paliću i pričali o mnogim ranijim zajedničkim trkama, na kojima je i Dren bio sa nama. Na rastanku smo poželeli jedni drugima da se sledeće godine 01. avgusta u 18 časova okupimo na istom mestu u još većem broju, jer će na taj način lik i delo Drena Mandića nastaviti da živi.

U muškoj konkurenciji pobednici II Memorijalne trke Dren Mandić su:

1. Filep Atila 29:52
2. Kesić Miloš 30:11
3. Marković Zoran 30:12

U ženskoj konkurenciji pobednice II Memorijalne trke Dren Mandić su:

1. Laslo Nikolett 35:26
2. Madaras Karolina 38:16
3. Stojanka Sokol 39:01



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

45 + = 52

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: