Ilegalce prebacivali u Mađarsku za 3.500 evra

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u međunarodnoj policijskoj akciji vođenoj sa nadležnim policijskim službama Mađarske zaduženim za sprečavanje ilegalnih migracija, lišili su slobode organizatora i članove organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Ilegalci na Horgosu

Slobode su lišeni:. D. Č. (1962) iz Mokrina, B. F. (1976) iz Preševa,. S. D. (1984) iz Subotice, R. B. (1980) iz Korina, M. I. (1990) iz Novog Miloševa, M. H. (1986) iz Kanjiže, Ž. D. (1982) iz Novog Kneževca, I. P. (1974) iz Inđije, T. Č. (1968) iz Subotice i N. M. (1973) iz Inđije.

 

Sumnjiče se da su od jula do oktobra ilegalno prebacili veći broj osoba sa područja Kosova i Metohije, Sirije i afro-azijskog regiona na područje Evropske unije. Šef grupa je posle kontakta sa većim brojem osoba iz Srbije ili sa Kosova dogovarao kako se mogu prebaciti preko granice sa Mađarskom ilegalci koji žele u zemlje EU. Potom bi šef članovi grupe deli uloge i zadatke prilikom prebacivanja ilegalaca od Preševa ili Bujanovca do Subotice. Išli su uvek auto-putem, a ilegalce su krili na više lokacija u Subotici. Ilegalno prebacivanje stranih državljana obavljali su noću, peške, zelenim pojasom granice između Srbije i Mađarske, u reonu mesta “Makova sedmica” (Srbija) i Aštokhalom (Mađarska).

 

Između ostalog, nakon razmene podataka u paralelnoj policijskoj istrazi srpske i mađarske policije, 24. avgusta su Mađari na svojoj teritoriji, odmah po ilegalnom prelasku granice, uhapsili dve osobe – vozača i u dva vozila pronašla devet Sirijaca ilegalno prebačenih iz Srbije. Cena prelaska bila je od 2.100 evra do 3.500 evra po osobi.KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Zašto su navedeni samo inicijali? Zar su to maloletni krijumčari ljudima?

     

  2. lale kaže:

    Zato su inicijali što nisu potuženi, niti im je dokazana krivica, zasad su uhapšeni samo kao osumnjičeni, a kada ih optuže značeš i imena.

OSTAVITE KOMENTAR