Gimnazijalac Levente Sekereš najbolji na konkursu Canona

Subotičanin Levente Sekereš najbolji je mladi fotograf prirode na 23. konkursu „Canon najbolji fotograf prirode”, koji organizuje Savez mađarskih fotografa prirode. Na konferenciji za štampu Peter Fat, predsednik Saveza, izjavio je da je na ovo takmičenje prijavljeno više od 3.400 fotografija.

fotograf-prirode-01

Levente Sekereš je učenik druge godine gimnazije za talentovane učenike “Deže Kostolanji” a ovo je njegovo treće učešće na prestižnom takmičenju. Prvo priznanje osvojio je prošle godine, da bi ove godine briljirao prvom nagradom u svojoj kategoriji.

-Nagrađena fotografija nastala je jedne vedre noći, kada sam krenuo da fotografišem zvezde i usput primetio pauka. Osvetlio sam ga lampicom, ali sam se pitao šta bi se desilo ukoliko bi osvetlio njegovu pozadinu. Efekat koji sam dobio predstavljen je na fotografiji koju sam nazvao “Pauk na tačkici”, objašnjava Levent Sekereš.

fotograf-prirode-03

U potrazi za motivima Levent obilazi slatine u Potisju i zaštićena područja na severu Bačke. Levantov talenat i rad zapažen je i cenjen odavno među domaćim fotografima prirode, jer nudi kvalitetan materijal.

– Prvo su ga, po kvalitetu fotografija, zapazili ornitolozi, budući da je dokumentarne fotografije veoma retkih vrsta ptica uspeo da približi stručnoj javnosti. Sekerešovi radovi koriste se u stručnim i edukovanim publikacijama, a on u potrazi za motivima najviše obilazi zaštićena područja u svom okruženju, objašnjava ornitolog Marko Tucakov iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

fotograf-prirode-02

fotograf-prirode-04

DanasKOMENTARI

 1. JEDAN JEDINI kaže:

  Momak SVAKA CAST!!

 2. Kertvaros kaže:

  Izrazavati se fotogrfijom – ili znas ili ne znas. Ovaj mladi covek ocito zna. Lepo bi bilo kada bi i nesto ispricao o tehnici i kamerama, kao i objektivima koje koristi. Bez alata nema zanata.

 3. Ivica kaže:

  Kertvaros,

  Za ove dve poslednje fotografije je potrebna baš baš ozbiljna oprema o kojoj mnogi fotografi, za naše prilike, mogu samo da sanjaju, tako da to za alat u ovom slučaju svakako stoji….

OSTAVITE KOMENTAR