In memoriam – Dragica Pavlović Vučinić

Više od tri decenije pratila je i beležila život u našem gradu Dragica Pavlović Vučinić, dugogodišnja novinarka i urednica “Subotičkih novina” i nedeljnika “Dani”, koja nas je napustila 8. maja 2020.

Otišla je u vreme karantina, ograničenog kretanja, obaveze distanciranja; svega onoga što je njenoj prirodi bilo sasvim suprotno.

Volela je ljude, sa njima pričala, o njima pisala… Iza sebe je ostavila bezbroj priča o životnim sudbinama, problemima, pobedama…

Njeni tekstovi čuvaju se u subotičkoj arhivi, a mali umetnički radovi koje je poslednjih godina stvarala krase mnoge domove prijatelja širom sveta.

Dragica će ostati u srcu i sećanju velikog broja naših sugrađana kao žena koja je uvek bila spremna da pomogne i nekoga obraduje.

 

 

 

 KOMENTARI

 1. Branislav kaže:

  Poslednji pozdrav dragoj Dragici!

 2. Postovalac kaže:

  Korektno od Vas sto je objavljen tekst o Dragici, mada je preminula jos 8. maja. Ona je bila odlican novinar, inteligentna, objektivna, aktuelna u svojim tekstovima, hronicar desavanja u nasem gradu poslednjih decenija. Britkog jezika, duhovita i uvek spremna da pomogne drugim, sto je gotovo opsesivno volela. Zivot je cesto bio surov prema njoj, sto nikako nije zasluzivala.
  .
  Dragicu ce pamtiti, voleti i ceniti oni koji su sa njom proveli lepe trenutke.

 3. Zorica kaže:

  Sta reci jedan od najboljih ako ne i najbolji suboticki novinar onog pravog novinarstva
  jako cenjena postovana i nada sve dobar covek bez mrlje u karijeri najmanje je zasluzila da se neka tamo ulica dobije ime po njoj ili bar da se ulica zove subotickih novinara,,,mi ko smo je znali ostace nam u najboljem sjecanju i neka oznaka u gradu koju bih malo grad malo mi dali novaca da se postavi negde gde misle da je najbolje ploca ili nesto jer ovakvi ljudi to zasluzuju da se nezaborave,,,Pocivaj u miru nasa dragice

 4. Ivana Beatovic kaže:

  Divna naša Dragica. Od nje smo učili novinarstvo i uvek nas je podržavala. Kasnije sam je doživljavala kao prijateljicu. Imala je mlad duh. Neka je anđeli čuvaju

OSTAVITE KOMENTAR