In Memoriam – Josip Marković

Josip Marković, počasni predsednik ŽOK Spartak iz Subotice, član predsedništva Udruženja odbojkaških klubova prvih liga i predsednik Skupštine UOKPL, preminuo je juče u Subotici u 75. godini.

 

Čika Josa, kako su ga zvali, dao je nemerljiv doprinos razvoju odbojke u Subotici, Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji. Pamtićemo ga kao velikog čoveka čija su blagost, dobronamernost i lepa reč bili upućeni svima sa kojima je radio. Najviše zahvaljujući Čika Josi, Subotica je širom Evrope poznata kao odbojkaški grad.

 

Smrću Čika Jose, odbojka je izgubila pouzdanog saradnika, neumornog stvaraoca i iskrenog prijatelja. Sve što je učinio za odbojku i sport uopšte, ostaće njegovo veliko zaveštanje budućim generacijama.

 

Član Uprave OK Spartak bio je od 1967. godine. Bio je član UO OK Spartak, kada su seniori bili prvaci Jugoslavije 1976. i treći u Kupu šampiona Evrope 1975. godine.

 

Josip Marković je bio dugogodišnji predsednik Sportskog društva „Spartak“.

 

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja među kojima su: „Zlatna plaketa OSS“, nagrada „Jovan Mikić Spartak“ za životno delo, nagrada SD „Spartak“, nagrada Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice, kao i mnoge druge.

 

Smrt ga je zatekla na mestu predsednika Skupštine ŽOK Spartak i predsednika Skupštine UOKPL.

 

Komemoracija povodom smrti Josipa Markovića održaće se u subotu, 24. decembra u 11,00 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.

 

Josip Marković biće sahranjen u subotu, 24. decembra u 13,30 časova na Kerskom groblju u Subotici.KOMENTARI

  1. tihomir kaže:

    spartak bio prvak 1975, a 1976 igrao u kupu sampiona

OSTAVITE KOMENTAR