Industrijski kolosek za zonu „Mali Bajmok“ ?

Kako Radio Subotica ekskluzivno saznaje, predstoji realizacija jednog posla koji će drastično poboljšati poslovni potencijal zone u Malom Bajmoku. Naime, predstavnici Željeznica Srbije imali su prvi operativni dogovor s predstavnicima Subotice o izgradnji jednog kraka pruge koji bi se sa sadašnje trase od Subotice prema Crvenki odvojio do Privredne zone u Malom Bajmoku.

Pruga prema Crvenki ima nisku osovinsku nosivost, a za postavljanje jake industrijske pruge bit će neophodna koordinacija s CIP–om – institutom koji projektira rekonstrukciju međunarodne pruge Beograd–Budimpešta i bit će neophodno da se rezerviraju povezne točke za subotičku industriju.

pacirSDC18339

pacirC18341

pacir8336

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. nekoime kaže:

  blize se izbori… sarene laze se kote ko pacovi

 2. stormwatch kaže:

  Eh ta lepa pruga prema Starom Zedniku t.j. preciznije Pavlovcu, na liniji Subotica – Crvenka – Odzaci. Kako je veselo kloparala garnitura Sinobusa svih godina dok je ista radila. 1980. je SU – BG elektrificirana pa su Lichani ostali na pruzi, a starosedeoce ko jebe, njima je pruga ukinuta. Secam se poslednje voznje tom prugom, jednog veoma hladnog Subotnjeg jutra 1979. Nikada Sinobus nije tako brzo prosao Stanicu Bolnica, Hrvatski Majur i Mikicevo kao tada….i sada, umesto da se ta pruga obnovi i napravi nova kao i prema Baji, nasli se strucnjaci da filozofiraju o pruzi koja je poslednji put funkcionisala pre 37 godina i koje prakticno vise nema, kako je to pruga lake osovinske nosivosti…MORE MRSH!

 3. Suboticanin kaže:

  @stormwtch: Ti znaš gde je Stari Zednik?

 4. STeve kaže:

  Ako nije predizborna patka i ako stvarno realizuju ovo u dogledno vreme, ovo je odlicna vest.

 5. JEDAN JEDINI kaže:

  stormwatch
  Da je ta pruga ostala ostalo bi i Hrvatskog Majura i Mikiceva.
  ta pruga je bila zila kucavica svih ti salasa i jedina veza sa gradom.
  Kako mi se cini da Stormwatch gde god da je zna vise o subotici od vecine ljudi koji komentasrisu na sajtu!
  I da Suboticu nodi u srcu.

 6. stormwatch kaže:

  @Suboticanin

  Glasno, Glasnije…ja ne znam drugacije, ja ne znam drugacije!

 7. Aleksa kaže:

  Pruga Subotica-Crvenka-Odzaci-Karavukovo-Bogojevo je otvorena za saobracaj 23.decembra 1908.godine.Dozvoljeni osovinski pritisak je bio 12 tona. Sedamdesetih godina je pruga od Subotice do Odzaka ukinuta i razmontirana. O ovoj temi sam vec jednom pisao kada je bilo reci o napustenim stanicnim zgradama na ovoj pruzi, te o nazivu pruge koja se u narodu zvala „Angyal Bandi“. Hvala na paznji.

 8. Anonimni kaže:

  neki su Se sa komentarima probudili, treba uzeti kramp i na poso – Mijo Lular – 5. Q

 9. stormwatch kaže:

  @Jedan Jedini

  Gospodine Jedan Jedini. Subotica koju ja nosim u srcu je ona Subotica koje vise nema niti ce je ikada vise biti. Subotica iz perioda 1981-1990 godine i Jugoslavija.

  Danas kada svratim na suboticke portale i vidim u sta su se Suboticani pretvorili, cesto mi dodje muka i oblije me hladan znoj. Kada su Suboticani postali monstrumi, to samo oni znaju, mada je taj grad uvek inklinirao vise ka negativnom a veoma malo na pozitivnom pa se bojim da je to uvek tako bilo. Dobro se secam stvari jer imam dobro pamcenje, isto tako vidim mnoge stvari i znam mnoge detalje koje ne znaju ni starosedeoci u gradovima u kojima sam ziveo i u kojima zivim.

 10. Subotica najvece selo kaže:

  Prvo Y krak, a sad i pruga. Malo preterujete.

 11. priroda kaže:

  Pa sada nešto mi tu baš nije sve jasno. Fotografisan je nadputnjak kod Idee gde su još šine prisutne ali na par metara dalje nema ništa-razmontirano ,odnešeno,pretvoreno u nasuti #put#
  Ako idete malo dalje pored same pruge ,sagrađene su kuće ,….voćnjaci kada pređete put kod bivše drvare četvorke….Idite malo dalje , asvaltirana je zaobilaznica od beogradskog do somborskog puta….Kuda će ići pruga ispod ili iznad .Rušimo,pravimo ,dograđujemo,imamo dozvolu ,nemamo para,nemamo dozvolu imamo para a i novog investitora kojem će mo dati pare,radnike. Uništili smo bar stotinak salaša i narod se iselio,nema prugu,nema puteva,nema struju…Idite na prugu i put prema Baji,iskopan šanac par metara dubok a put pravljen ko ucrtan! Jedni ukidaju ,drugi rasprodaju treći sve to poklanjaju ..Da se razumemo pozdravljam ja pozitivnu inicijativu ,vraćanje pruge na staru trasu i nadam se da neće biti korišćena samo u industrijske svrhe…

 12. bane kaže:

  A šta se dešava sa prugom (šinobusom) Subotica – Horgoš – Kanjiža i dalje ? Već duže vreme ne saobraća i niko na željeznici ne zna zašto, niti kad će…

 13. stormwatch kaže:

  @priroda

  Pa to su se nasli malo ovi iz sns-a da prave naivni narod majmunima jos malo vise. Ja ne znam da li je neko mogao naci glup;ju pricu za predizborni program od revitalizacije dela pruge nego sto su oni uradili. Pre ovoga su bili dno beskrajnog dna, ali posle ove sprdachine dno ima duplo beskrajno dno. Sa druge strane, mnogo bi realnije bilo ponovo osposobiti prugu Subotica Baja, jer fali samo 20 kilometara do Bacsalmasa, a cela trasa je nedirnuta. No to sada u mad max dimenziji, gde je podignuta ograda sa naoruzanim f……. i vagonima sa sechivima uopste ne izgleda realno, ali moglo bi biti jednog dana kad se f….. kompletno srusi.

 14. S&S kaže:

  Da da. Približavaju se izbori. Već je stiglo obećanje za završetak Y kraka ( šest traka?), sad obećavaju prugu za Mali Bajmok (lipsaj magarče…), a sledeće obećanje je prava bomba – aerodrom sa dve uzletne piste. Tako da znamo kako da glasamo.

 15. stormwatch kaže:

  @S&S

  Ja sve nesto ocekujem i vest da ce gradska zeleznica ici do aerodroma u Bikovu, koji ce u roku od tri meseca dobiti asfaltiranu pistu i biti konvertovan u internacionalni aerodrom low cost kompanija…pazite samo kad dodje takova vest pred izbore….

OSTAVITE KOMENTAR