Info eko centar sumira rezultate

U Subotici ima 14 nevladinih ekoloških organizacija koje su povezane radom preko Info eko centra. Tim povodom održan je skup ekoloških organizacija na Otvorenom univerzitetu u okviru projekta „Mediji u funkciji prezentera ekoloških organizacija i građana na oblikovanju zajednice u kojoj žive”. Projekat je fokusiran na međusobnu saradnju organizacija građanskog društva čiji je prioritet zaštita životne sredine i saradnju sa medijima, kako bi se predstavili primeri dobre prakse za širu javnost našeg grada. Jedna od funkcija jeste podsticanje građana da učestvuju u procesima donošenja odluka u oblasti zaštite životne sredine.
Info eko centar je usmeren na rad sa građanima u cilju rešavanja ekoloških problema. Sačinjen je registar svih ekoloških organizacija u Subotici, otvoren poseban odeljak na Internet strani grada i po prvi put je gradska uprava raspisala konkurs za civilni sektor koji se bavi ekologijom.

Zaštita životne sredine je pitanje od ogromnog značaja za svakog pojedinca, naročito u situaciji kada se u njoj nešto menja izgradnjom objekata ili aktivnostima u prirodi. U tim slučajevima je bitan glas javnosti, jer svaki građanin ima pravo na informacijama o kvalitetu okoline koja ga okružuje.

Na današnjem skupu predstavile su nevladine organizacije koje se bave zaštitom životne sredine. Projekt se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj kroz program „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ kojim rukovodi „Institut za održive zajednice“.

tekst i slika RTV YUECOKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: