Intenziviranje radova na pozorištu

Nakon zimske pauze, i zastoja na gradilištu, ponovo su se pokrenuli radovi na objektu Narodnog pozorišta, sa tendencijom daljeg intenziviranja.

Slika

– Trenutno se izvode radovi betoniranja armirano betonske kade u delovima podruma starog dela objekta, koji bi trebalo da se završe do sledeće nedelje kada je u planu betoniranje kade u centralnom delu podruma i početak zidanja preostalih zidova. – ističe za GradSuboticu profesor Danije Kukaras.

Po rečima Kukarasa, nakon ovih radova, na red dolazi betoniranje ploče i zidanje svodova na koti prizemlja, kao i nastavak zidanja zidova starog dela objekta do potkrovlja. Drugim rečima, radiće se isključivo na starom, zaštićenom delu objekta, koji će do kraja ove godine dobiti stare gabarite i biće spojen sa novim delom objekta.

Slika

Slika

– U finansijskom smislu obim radova, koji se sada izvodi i treba da bude završen u toku oktobra ove godine iznosi oko 90 miliona dinara. Paralelno sa izvođenjem ovih radova u toku je priprema dokumentacije koja omogućuje ugovaranje sledećih faza izgradnje pozorišta. – ističe Kukaras.

Od našeg sagovornika smo takođe saznali, da će i ove godine kao i prethodne, u okviru Noći muzeja, na gradilištu Narodnog pozorišta biti organizovana prezentacija. Više o ovome u nekom narednom tekstu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

52 + = 60

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: