Interetno: Iza kulisa…

Drugog dana Interetno festivala predstavile su se folklorne grupe iz dalekih zemalja. Na glavnom trgu Subptice nastupali su gosti iz Bolivije, Kolumbije, Malezije i Rusije.

Najmlađi se takođe zabavljaju na Interetno festivalu. Animatori igraonice Zlatna kapija obezbedili su zanimljive radionice za mališane. Od kluba za mame i bebe, izrade narodnih igračaka od prirodnih materijala sve do zabavnih  sadržaja.

Vrhunac druge večeri bila je plesna panorama gostujućih zemalja. Plesne grupe izvodile su svoje tradicionalne tačke, ne samo na bini nego i iza nje, gde su se u šarenim nošnjama pripremali za nastup.

Gosti iz Bolivije pripremili su autentični splet narodnih igara. “Izvodimo narodnu igru koja je širom Bolivije karakteristična, ali se igra u najviše tri pokrajine i nama je najbliža. Iz ove tri pokrajine, našu zemlju predstavljamo se severnom, južnom i istočnom igrom “ rekala je Raisa Toriko igračica iz Bolivije.

U nastavku druge festivalske večeri sledila je plesna panorama Rusije sa njihovom virtuoznom koreografijom i tačka sa bubnjevima izvođača iz daleke Malezije.

RTV PannonKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  A gradska kuća išvrljana (vidim na zadnjoj slici).
  To je naš folklor.

 2. Ja kaže:

  Iza kulisa… intrigantan naslov a receno nista zanimljivo.

  Mislila sam da ce neko spomenuti to sto organizator nakon nastupa organizuje “zabavu” za ucesnike, u Nepkeru.

  Na ulazu stoji obezbedjenje koje pregleda ucesnike, strogo je zabranjen unos bilo cega…pa i obicne male flase vode.

  A unutra se prodaje voda , 0.5 litara za 130 dinara , a racune ne samo da ne izdaju nego fiskalne kase uopste nema u blizini.

  Iza kulisa

OSTAVITE KOMENTAR