Internet park-Telenora

Građani Subotice od danas imaju besplatan Internet u Parku sa plavom fontanom, zahvaljujući Telenoru. U naredne dve godine posetioci parka mogu da provode vreme na otvorenom pretražujući Internet ili čitajući elektronsku poštu na svojim računarima, mobilnim telefonima ili tablet uređajima.

 

„Internet na otvorenom je koncept koji se primenjuje u većini evropskih gradova i drago mi je što smo u saradnji sa Telenorom to već po drugi put omogućili našim građanima. Na taj način smo napravili još jedan značajan korak ka našem urbanom razvoju“, kaže Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice.

 

„Želimo da kao lider u oblasti telekomunikacija i širokopojasnog Interneta u Srbiji obezbedimo kvalitetnu i brzu Internet vezu što većem broju građana. Informatička pismenost jedan je od pokazatelja stepena razvoja modernog društva. Nastavićemo uspešnu saradnju sa gradovima da bismo obezbedili besplatni Internet što većem broju ljudi“, kaže Đorđe Milošević, vođa tima za odnose sa Vladinim institucijama u Telenoru.

 

Srbija je u junu 2008. dobila svoj prvi Internet park, u Studentskom parku u Beogradu. Od tada, otvoreno je ukupno 27 Internet parkova širom Srbije.

 

 

Pored uvođenja prvog Internet parka u Subotici, Telenor je renovirao čitavu svoju mrežu u Vojvodini. Severni deo Srbije tako je prvi dobio najbržu mrežu u zemlji, sa brzinom protoka podataka i do 21 Mb/s. Telenor, i dalje pojedinačno najveći strani investitor u zemlji, nastavlja sa kapitalnim investicijama velikog obima i obezbeđuje mrežu koja će biti spremna za usluge i uređaje budućnosti. Nakon Vojvodine, mreža će postepeno biti renovinara i u ostalim delovima zemlje.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  “Na taj način smo napravili još jedan značajan korak ka našem urbanom razvoju”

  1. Narodno pozoriste je sruseno dok je on bio predsednik skupstine. Za vreme njegovog mandata je izgradnja potpuno stala.
  2. Plato Djondjica je radio sa kumom Janjicem i ubrljao do daske
  3. Za vreme njegovog mandata se planira rusenje zelene fontane
  4. Za vreme njegovog mandata su srusene kuce u Stajicevoj

  Stavi najobicniji internet u centru i prica o urbanom razvoju.

 2. srbija kaže:

  5. Za vreme njegovog mandata otvorena fabrika Dunkermotoren. 6. Pa fabrika Simens 7. U septembru sa radom pocinje fabrika Norma Group 8. A u septembru temelje svoje fabrike izliva i Continental 9. Za vreme njegovog mandata uspesno je privatizovana fabrika vagona Bratstvo – Tatravagonka . 1o. Otvoren Metro . 11. Otvoren Call Centar  12. Otvorene nove apoteke u mz Zorka i u mz Pescara 13. U njegovom mandatu gradi se ulica Partizanskih baza i 51 divizije 14. Asfaltiraju se ulice po mesnim zajednicama . 15. Izgradjen je novi parking na Palicu. 16. Poplocan veliki park, i dalje ce se poplocavati, postavljena nova rasveta u parku i duz obale, nove klupe i dr. 17. U toku je rekonstrukcija zenskog stranda ….. ono sto sam uvek zamerala ovoj vlasti sto malo govori o rezultatima svoga rada, verovatno nemaju vremena , za razliku od ove mase neradnika i isfrustriranih likova kojih je ovaj sajt prepun, ali takav vam je i osnivac…pa sto bih se cudila tome…   

 3. Anonimni kaže:

  Kakve veze ima Vucinic sa Zenskim strandom sem sto je mozda tamo pio kafu? Samo nemoj da prebrojavamo zaposlene i otpustene za vreme njegovog mandata. Jedan Sever je otpustio vise nego sto Norma, Dunker i Kontinental zajedno mogu da prime. A sto se tice asfaltiranja, asfaltira se mnogo manje nego pre.

 4. Sanda kaže:

  … a za njegovog mandata koliko je novih službi oformljeno u gradskoj upravi i koliko je tamo kadrova DS zaposleno ili njihove rodbine – znam sigurno da je žena Lazara Dulića dobila posao u nekoj od inspekcijskih službi …. ko zna još koga ?!

 5. srbija kaže:

  Ali tacno sam znala da ce vas najvise zaboleti pominjanje zenskog stranda…sta je … osnivac odmah dao nalog da se bacite na kritiku…   Sto se tice Severa , ta agonija je davno pocela losom privatizacijom za vreme apsolutne vladavine SVM -a , tako su unistili i Bratstvo ali je ono necijim trudom sacuvano. Inace sto SVM u zlatna vremena nije od kukuruznih polja napravio novi industrijski centar grada nego se danas gradi…. brzo zaboravljate julovci…brzo..

 6. Anonimni kaže:

  bice od tebe pravi forumas na kraju 😈

 7. Sanda kaže:

  …. čini mi se da je temelje te nove industrijske zone postavio Rudolf Walter za vreme SVM da bi služio kao logistički centar i dugo godina je tavorio na tim njivama prazan a da je prvi pravi pogon koji se tamo uselio bio Loher i to zato što se posvađao sa Boni Laslom u čijim je halama na palićkom putu do tada funkcionisao, tako da tu novu industrijsku zonu nisu osmislili DS samo se sada obilato služe njome u svoje propagandne svrhe ….

 8. srbija kaže:

  Mesas pojmove. Da bi grad imao mogucnosti da ponudi zemljiste investitorima morao je prvo da izvrsi prenamenu zemljista sto je nedavno uradjeno pa otuda i mogucnost da dolaze nove fabrike kao sto dolaze . Zato vec spremne parcele cekaju nove fabrike ciji ce dolazak posetioci ovog foruma propatiti naravno. Infrastruktura za pomenute investitore u novoj industrijskoj zoni je uradjena ove godine-asfalt,rasveta,vodovodna i kanalizaciona mreza, pravi mali grad…I kao vazno da ne zaboravimo svi, u proteklim godinama bas taj SVM je imao idealne uslove i mnogo vise sredstava pa je grad stagnirao , dugo dugo…

 9. Sanda kaže:

  …. pa bilo bi zanimljivo sada znati a čije je to zemljište ?  Nekome je jaaaaaako u interesu da se baš tamo grade nove hale jer taj neko sada diže debele pare ako to zemljište sada prodaje kao građevinsko zemljište a možda ga je kupio kao poljoprivredno i ko je taj ko mu je to omogućio da uradi ?!  A opšte poznata stvar je da se ta industrijska zona predviđala razvijati na potezu od Aurometala pa prema Severu i duž palićkog puta prema Radanovcu jer su se tamo još pre par godina sprovele gradske infrastrukture: gas, telefonska mreža, vodovod itd. …. zato su to zemljište svojevremeno za vreme SVM pokupovali Boni Laslo i Kasa Jožef i možda još po neko ( Čakanj, Vida, Bucalov ? ) i oni su izveli istu tu prenamenu poljoprivrednog zemljišta u građevinsko i planirali su se debelo omastiti zahvaljujući svojoj pronicljivošću velikih lukavih biznismenova ali onda je došao Rudolf Walter pa ih je verovatno prozreo i zato je tražio da mu se omogući izgradnja logističkog centra u Malom Bajmoku i tek potom sledi priča koja ide danas na dnevnom redu koju sada eksploatiše DS !!!

 10. fandjo kaže:

  Pih… pa ko je blesav na suncu “mlatiti” po internetu?!
  Mogli su taj internet Park smestiti na neko udobnije mesto i povećati domet prijema…
  Ovako, možemo se nadati da će se opet naći neki “nervozni poštar” koji će izlupati instaliranu skalameriju (što se, naravno, ne može računati kao gest intelektualca)

 11. Andrija kaže:

  Ah SRBIJO…..
  Zamisli sta bi bilo od ovog grada da je neko sposoban na vlasti. Cinjenica da nijedan nas projekat nije zavrsen do kraja ili je potpuno protracen novac na beskorisne stvari. A sto se dicimo jednom hot-spot tackom u gradu, dovoljan je dokaz da se covek hvata za slamku – zamisli postavljeno je, a jos i radi… waooo… tri puta ura!!!!

 12. svasta kaže:

  Strasno je kako nikad nista nije dobro. Ne valja kad se ne radi nista, ne valja kad se radi jer je to onda samo jedna glupost.. i onda se znacaj svega onoga sto se zavrsi umanjuje jer nesto drugo nije uradjeno. Kitikujte ono sto ne valja ali bi onda bilo korektno i da pohvalite ono sto valja.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: