Interventni radovi na školi “Ivan Sarić”

Prošlog ponedeljka, 9. decembra, Tehnička škola „Ivan Sarić“ potpisala je ugovor sa subotičkom firmom „Izgradnja Filipović“ kojoj je poveren posao na intervetnim radovima na fasadi. Tom prilikom je saopšteno da su radovi trebali da krenu u petak. Kako saznajemo, iako radovi na licu mesta još nisu vidljivi, izvođač je u svojoj radionici krenuo sa izradom metalne ograde koja će se kasnije montirati.

 

tehnicka skola

 

Izvođač je izabran postupkom javne nabavke, a od ukupno četiri pristigle ponude, ova firma je imala najpovoljniju. Ima rok od 30 dana da postavi potporne stubove ispod balkona sa spoljašnje strane fasade i da postavi drvene nadstrešnice iznad svih ulaza u zgradu škole, nešto slično tunelima koji već neko vreme stoje kod Hemijsko-tehniloške škole "Lazar Nešić" iz sličnog razloga. Prvi posao izvođača biće da ogradi školu i to metalnom ogradom visine 2 metra sa ulične strane koja mora biti udaljena 2 m od zida  i 5 metara sa dvorišne strane. Na taj način će se izbeđi opasnost da nekoga povrede komadi maltera koji se odvajaju od fasade. Izvođač će za intervetne radove dobiti 2.300.000, 00 dinara, a sredstva su obezbeđena putem Fonda za kapitalna ulaganje AP Vojvodine.

 

Da podsetimo, prvi put je početak radova najavljen u oktobru, kada je iz budžetske rezerve Vlada AP Vojvodine obezbedila milion dinara za radove na obijanju fasade. Građevinski inspektor  utvrdio je 566 mesta na kojima se žbuka odvojila od podloge i koja preti da otpadne i tada je školi naloženo da obije malter ili sanira fasadu. Takođe je na tada održanom radnom sastanku dato obećanje da će se, uporedo sa ovim interventnim radovima, do proleća kompletirati sva potrebna projektno-tehnička dokumentacija i da će se do proleća raspisati javna nabavka za kompletnu sanaciju fasade. Kako stvari stoje, od obijanja maltera sa kompletne fasade se u ovom trenutku odustalo i ti radovi nisu u planu pre proleća, kada je planirana i kompletna rekonstrukcija.KOMENTARI

  1. Neša kaže:

    "Građevinski inspektor  utvrdio je 566 mesta na kojima se žbuka odvojila od podloge…"

    Ispravka! Nije žbuka nego malter.

OSTAVITE KOMENTAR