Iskliznula tri vagona-cisterne u Subotici

Tri vagona-cisterne pune propana iskliznula su sa šina u Subotici, javio je danas RTS i naveo da gas ne curi i da nema opasnosti po zdravlje ljudi.

Mesto je obezbeđeno i na licu mesta su vatrogasci.

Kako navodi RTS, pruga nije oštećene i traži se način da se vagoni-cisterne vrate na prugu. Razmatra se da li će biti angažovana dizalica da se cisterna podigne.

Voz se kretao prema Novom Sadu, a reč je o kompoziciji od 23 vagona-cisterni.

FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RINGIER

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, kompozicija cisterni je krenula iz Subotice, a onda su na pruzi kod Srednje tehničke škole iskliznula tri vagona, odnosno cisterne. Propilen iz tri vagona će se istakati u druge vagone-cisterne ili kamione.

Na lice mesta su izašli vatrogasci i ostaće tu do daljneg zbog bezbednosti.

Inače, propilen je zapaljiva tečnost.

 

RTS/Fonet/BlicKOMENTARI

 1. rax kaže:

  interesantno, malo sumnjivo, da se stalno isklizne neki vagoni sa toxicnim materijalima. da li to znaci da su sa neba presli na kopno.

 2. Trovach kaže:

  Eto sta se desi kada se juri 20 na sat.

 3. smrad i kal kaže:

  rax opet u šizofrenoj paranoji da ga truju jer je nekome bitan

 4. rax kaže:

  sizofreni su ti mama i tata. tebi se vec ne moze nauditi.

 5. Bozsidar kaže:

  Ovi na vlasti će i kamen da pokvare. Ništa nisu u stanju da urade kako treba.

 6. Mare kaže:

  Ne brze od zivota!
  Polako bre, gde jurcate toliko.

 7. Anonimni kaže:

  Naprdnjaci opravili prugu!! Ovo ni Djenka ne bi bolje odradio!! Sad je svima jasno kakva ce pruga biti kad je zavrse. Letecmo mi u vazduh,a ne po pruzi!!!

 8. Trovach kaže:

  @smrad i kal…Stvarno je „malo“ sumnjivo da su od poslednja 3 iskliznuca sva 3 bila cisterne, a one obicno ne prevoze koka kolu.

 9. Anonimni kaže:

  Pruga je katastrofa,pragovi truli,sine potonule,pa kako da ne isklizne.

 10. Penzioner kaže:

  Struka na visini.

 11. BM kaže:

  Dešava se i u boljim porodicama.. ono što brine, nigde mediji osim senzacionalističkih naslovnica i fokusa na par dana ne nastavljaju da prate temu. Sve pada u zaborav,

  Šta je uzrok (izveštaji stručnih tela) ?
  Ko je odgovoran, direktno ili indirektno ?
  Koje su mere preduzete da se ne dogodi ponovo ?

  U ovoj zemlji apatije se reaguje samo na rijalitije i senzaciju .. pet minuta klimaksa i sve pada u zaborav… Kao gliste, reagujemo na bljesak svetla i pamtimo u datom trenutku, a nismo bili uvek ovakvi..

 12. Ferrovie di Serbia. kaže:

  @ smrad i kal
  24. 01. 2023. u 11:38

  rax opet u šizofrenoj paranoji da ga truju jer je nekome bitan

  Sto se rax tice (nju) truju jer ocito nikome nije bitna. Da je suprotno ne bi bila trovana (zajedno sa ostalim isto tako nebitnim gradjanima). Transport tecnih tereta, sve jedno kako i cime , je daleko rizicniji i komplikovaniji od transporta cvrstih i dobro fiksiranih tereta . Uzmite jedan lavor i stavite u njega jedan komad betona i trcite sa njime. Potom u isti lavor stavite istu kolicinu vode i takodje trcite sa time. Razlika je ogromna. Proguglao sam malo po netu iz radoznalosti da vidim da li i kako je transport toksicnih tecnosti regukisan u EU. Nasao sam propise za transport amonijaka zeleznicom. To je knjiga od 83 stranice i opisuje sve moguce situacije i varijante koje se mogu desiti prilikom transporta, mere bezbezbednosti, opste propise i hijerarhiju odgovornosti za eventualne akcidente. Nigde ni reci o stanju zeleznicke pruge odnosno zeljeznickih sina. Njihova 100 procentna ispravnost se podrazumeva sama po sebi. Jer kada to ne bi bilo svi koji su odgovorno involvirani za sigurnost transporta bi jednostavno odbili da ucestvuju u tome i svaki sud (jedne pravne drzave) bi im dao za pravo.

 13. Milos kaže:

  Iskliznu vagoni i prevrne se deo kompozicije koja prevozi opasan teret u sred grada u 2 sata posle ponoći a vesti stidljivo u Blicu pa ovde oko podneva. A ostali informeri tek kad tata odobri. U sred grada!! I čiji je to gas i kome ide jer gasa u Evropi nema, bar nam time prete od prošlog februara. A ni prugu više nemamo, kako je to uopšte i dospelo na nju

 14. stormwatch kaže:

  Ovo je u centru centra grada, ceo vrh snsa u Subotici, Vojvodini i Srbiji bi trebao da da ostavke.

 15. Zoran Brajković kaže:

  Sve ovo se dešava u centru grada u blizini jedne od većih srednjih škola koja je i dalje puna đaka.
  Ne daj bože da nešto krene po zlu a moguće je koliko su ovi sposobni i stručni.

 16. Rax kaže:

  Cuj, ima bitnih i nebitnih gradjana. A ko su bitni gradjani i cime se zasluzuje bitnost? I na posletku,ko je kompetentan da odluci o tome ko je bitan,a ko nebitan?

 17. sale kaže:

  @rax
  A šta su ti krivi nečiji tata i mama. Stidi se.

 18. croat kaže:

  Ima verovatno i drugih iskiznuca al to se resi u okviru firme i nikom nista. Kad se prevrnu cisterne, pogotovo sa toksicnim i zapaljivim materijama mora ju se zvati svi organi zastite pa to onda saznaju i novine a preko njih gradjanstvo.Ja bi rekao da su sine potpuno dotrajale i da nema nikakve teorije zavere, doslo je samo na naplatu godine ne odrzavanja i nedostatak razvoja.

 19. Mađar kaže:

  Huuu kada još bude ,brza pruga, što će se sve događati na toj pruzi ;Bolje da nisu dirali staru prugu koju je gradio Franz Josef -bila je sigurnija. E moj SNS…

 20. Sergio Ramos kaže:

  Ne mogu slusati ovo laprduckanje STORMWATCH-a. Bio se primirio par god(vrv bio u apsu u Irskoj,odnosno u nekoj vukojebini na zapadu) ili je bio pod drugim user-om ali u glavnom nije ga bilo.Evo ga opet sad sa neopevanim glupostima.Uzas si totalni covece!

 21. Lyilyana kaže:

  Brze pruge Srbije.

 22. stormwatch kaže:

  @Sergio Majmunos

  Dobri su senvichi? Danas ima i repete jer je tvoja nevlast opet uspela da napravi malo sranja u zemlji koju su solidno unistili…ekonomski a ponajvise DEMOGRAFSKI. To sto se ja nisam javljao par godina je bila samo moja odluka. Nemam ja sta da se potpisujem drugim userom…ja sam iznad svih vas, bio i ostao. Uvek kada pomislite da ste me se resili…samo je moja dobra volja da se ne javljam. Zasto je Irska vukojebina na zapadu? Irska je bogatija i sredjenija od svajcarske…tamo se za minimalne, tako reci dzentlmenske prekrsaje, daju otkazi na bilo kojim pozicijama. Bolje ti gledaj kakvu ste vukojebinu od nekada divne zemlje napravili ti i tvoji nazadnjaci.

 23. Cr H kaže:

  @ stormwatch . Potpisujem ,navodno su aplicirali na .vukojebinu No 1 kod buduće svijetske izložbe …

OSTAVITE KOMENTAR

+ 84 = 86

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: