Ispravnost rekvizita na dečjim igralištima kontroliše se mesečno

Ispravnost rekvizita na dečjim igralištima kontroliše se jednom mesečno, a oštećenja se otklanjaju u roku od nekoliko dana od trenutka kada se evindentira problem. U našem gradu postoje 63 dečja igrališta koja su u nadležnosti JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica.

Igra je veoma značajna za detetov razvoj jer pomaže u razvoju mašte, kreativnosti, sposobnosti rešavanja problema i u razvijanju socijalnih veština. Boravak dece na vazduhu takođe je veoma bitan, te dečja igrališta predstavljaju bitan deo odrastanja. Sa dolaskom lepšeg vremena sve je više dece na igralištima.

Od 63 igrališta koja su u nadležnosti JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje , 23 se nalaze u prigradskim mesnim zajednicama. Svake godine početkom proleća ovo preduzeće šalje timove koji obilaze dečja igrališta kako bi se utvrdilo stanje u kom se nalaze i na osnovu toga se pravi plan za tekuću godinu. Ispravnost rekvizita na dečjim igralištima kontroliše se svaki mesec.

Po rečima rukovodioca Službe za upravljanje putevima JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Milana Marjanova do sada su u akciji obilaska igrališta na pojedinim evidentirana znatna oštećenja, dok su druga sa manjim oštećenjima ili je na njima samo potrebno uraditi poslove održavanja poput farbanja. Iz ovog preduzeća kažu da reaguju i po prijavi građana i mesnih zajednica, te da se oštećenja otklanjaju u veoma kratkom roku.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. suboticanka kaže:

  Auu.. baš se vidi da ih kontrolišu. Bolje da ništa nisu rekli..

 2. Salamander kaže:

  Ako kontrolišu sve, što bi onda građani morali da prijavljuju…bolje da se nisu hvalili nego prvo prošetali po igralištima koja nisu u centru i prozivci.

 3. Posmatrač kaže:

  Ajaaaao koja laž!!! A mi smo slepi pa ne vidimo i verujemo da je tako kako oni kažu!

 4. avet kaže:

  Biohemijske analize kvaka toaleta KONTRA drški korpi za kupovinu robe u megamarketima pokazuju da na drškama korpi ima daleko više bakterija nego na kvakama toaleta.
  Razlog je taj što se kvake ponekad obrišu, očiste, dezinfikuju, a drške korpi za kupovinu puno ređe.
  E, sad bi bilo interesantno uzeti uzorak za laboratoriju na analizu sa ovih rekvizita na dečjim igralištima, ja mislim da biste se žestoko zapanjili dobijenim rezultatima.
  Ima tu svašta na tim rekvizitima, uopšte to ne potiče od same nedužne dece, već od odraslih magaraca i magarica koji noću borave na ovim igralištima i svašta rade, igraju se, a uopšte više nisu dečijeg uzrasta.

 5. ČINJENICA kaže:

  Grafit (upozorenje) u jednom od toaleta glasi: “Ko se*e pored rupe, neka centrira svoje dupe”! Mlaz vode iz česme na dečjem igralištu kod “Maxija” bi, takođe, bilo poželjno centrirati da ne pršti na sve strane, ali, eto, nije u ničijoj nadležnosti. Da li je zaista tako?

 6. Pravdoljub.. kaže:

  Molio bih nadležne da posete dečije igralište u GORNJEM TAVANKUTU. Da se vrši kontrola ispravnosti dečijih igrališta tada bi znali da u Gornjem Tavankutu igralište stoji treću godinu izlomljeno od strane vandala. Tvrdnja koja je iznesena od strane ovog javnog preduzeća ne odgovara istini-uskoro će biti i fotografije igrališta pa neka tada objasne -kako oni to kontrolišu?

OSTAVITE KOMENTAR