Istorijski uspeh u ženskom fudbalu

Srbija – Švajcarska 1:0

 

Omladinska reprezentacija Srbije (U-19) pobedom nad Švajcarskom osvojila je prvo mesto u 4. kvalifikacionoj grupi i tako obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu za žene, koje će se od 02 do 14 jula održati u Turskoj.

 

Za igru reprezentativki Srbije UEFA je puna hvale (“England and Serbia shine”), a kvote na kladionicama su postale najbolji pokazatelji njihove vrednosti, jer su od autsajderki postale prvakinje grupe. Ova mlada i talentovana generacija fudbalerki je prva srbijanska generacija koja je uspela da se kvalifikuje za EP, a ta činjenica je posebno značajna za naš grad jer je među njima čak 6 Spartakovih igračica, a to su:  kapiten Nevena Damjanović, Jelena Čanković, Jelena Čubrilo, Aleksandra Savanović, Marija Ilić i Stefana Daničić.

 

Omladinke Srbije tokom cele utakmice su bile dominantnije, a gol odluke postigla je Nevena Damjanović u 50 minutu.

 

Talentovanu igračicu Spartaka, Jelenu Čanković, 16-to godišnju srpsku Ronaldinju, čeka još jedan kvalifikacioni turnir za učešće na EP, ali ovoga puta ona će nastupiti za kadetsku reprezentaciju Srbije (U-17). Jelena već 9 aprila leti za Madrid gde se održava kvalifikacioni turnir za učešće na EP.

 

Naša kadetska reprezentacija se nadmeće sa domaćinom Španijom, reprezentacijom Češke i nosiocem grupe, reprezentacijom Nemačke. Kadetkinje Srbije su i u ovoj grupi autsajderi…

 

Da li se čudo može ponoviti?!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR