Ištvan Pastor: ima zastoja u raspodeli paketa u Subotici

Problema ima u raspodeli, a sadržaj paketa namenjenih penzionerima sa nižim primanjima u Subotici nije odgovarajući – upozorio je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Prema preporuci Vlade Srbije tokom vanrednog stanja izazvanog epidemijom korona virusa, lokalne samouprave treba da organizuju raspodelu paketa za penzionere čija mesečna primanja ne prelaze 30 hiljada dinara.

Preporuka Vlade sugeriše da vrednost paketa treba da iznosi oko 2.500 dinara, da ne bi bilo razlika između lokalnih samouprava, kako ne bi bilo penzionera prvog i drugog reda. U lokalnim samoupravama gde SVM ima većinu, odnosno u Kanjiži, Senti i Bačkoj Topoli za kratko  vreme efikasno su raspodelili jednokratne pakete za penzionere – rekao je predsednik stranke u emisiji „Napindito” na Subotičkom mađarskom radiju.

U odnosu na to u Subotici su postojali i postoje ozbiljni problemi u vezi ove teme – dodao je Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara: „Izvesni iznos je određen iz subotičkog budžeta, odnosno rukovodstvo subotičke lokalne samouprave, gradonačelnik i drugi zamolili su privrednike da pomognu da daju donacije i iz tog pokušavaju da načine pakete. Veoma sporo ide, i prava je istina da oni paketi koji su raspodeljeni onima u stanju potrebe, to daleko odudara, daleko su od onoga što stoji u preporuci. Mi to ne možemo da prihvatimo, i zbog toga i dalje pritiskam subotičku lokalnu samoupravu da stvori uslove za to da oni koji su u stanju socijalne potrebe u Subotici ne budu, da stvore uslove za to da oni ne budu građani drugog reda u ovoj državi.”

 

Pannon RTVKOMENTARI

 1. Vesko kaže:

  Kome se sad to on zali, zar ne na one sa kojima vec vise godina sedi i ucestvuje u vlasti?

 2. croat kaže:

  Kad bi covek mogao da nekim ljudima “otvori” glavu i vidi kako mogu biti tako bezobrazni i bezobzirni

 3. Djordje kaže:

  Pastor je prespavao celu Koronu i sada na kraju se javlja. Gde si bio do sada,šta si učinio u borbi protiv pandemije? Sram te bilo.

 4. Mikim kaže:

  opa, opa!! vidi sad ovo?!

 5. komenti kaže:

  Pa zar niste u koaliciji? Neka, bice novih izbora, bice nas jos manje madjara na glasanju za “madjarsku stranku”

 6. Zig zigi kaže:

  Pastor ili ne Pastor ali ovo je stvarno bezobrazno od gradonacelnika!

 7. izabela kaže:

  Nesposobno gradsko rukovostvo, interes im je samo da sto vise pokradu od drzave i naroda. Koliko su se nakrali komotno mogu sami iz finansirati da pakete dobiju svi sugrađani. Bedno, i jadno…

 8. Anonimni kaže:

  Pastor bi da ima što manje štete zbog koalicije s SNS u Subotici. Svi vide da je vlast najgora do sada, potpuno nesposobna za bilo šta. Puno stvari je zaustavljeno, ugašeno, u zastoju. Oslanjaju se na širenje laži u svojim glasilima. Suboticke novine pišu da je Subotica dala NAJVEĆU POMOĆ OD SVIH U SRBIJI.
  Iste novine pišu kako niko nije umro od Covid19 a svi smo čitali o onoj nesretnoj ženi.

 9. lgbtpopulacija kaže:

  Naravno da nema za nase penzionere kad se donira i pomaze Trebinju, Kosovu, Crnoj Gori i ostalima. Pre koji dan su uplatili 7,500e Trebinju. Medju nasim penzionerima jos Srbi nemaju vecinu pa im nisu ni bitni.

 10. Anonimni kaže:

  Ovaj paket je što smo mi dobili nije ni

 11. Snajka kaže:

  Ovaj paket što dele u Subotici ne iznosi ni 700 dinara. Sramota.

 12. Weng kaže:

  Biće ok treba videti sve najbolje je pitanje politike već da budem realni.
  Podeliti te pakete što pre.prodza Korona…i ja čekam paket

 13. adkersu kaže:

  Jesu u koaliciji, ali je, verovali vi ili ne, Pista bácsi po pitanju raspodele paketa u pravu. Očigledno je da su njegovi agilniji. Zašto? Pa da bi se održali, jer nisu tako moćni kao njihov veliki koalicioni brat na čelu sa Neprikosnovenim. A čuje se i neko pucketanje u našem gradu – nije led na Palićkom jezeru, jer ga nema, niti je to glečer Aleč, jer je predaleko… iju!, da nije možda koalicija?

 14. Meteor kaže:

  @ adkersu . Imaju oni informacije iz Anyaorszag da AV ‘pada’-i sada zbiju redove.

 15. Rax kaže:

  Nemaju iz anyaorszag, ali su im loncici sirom zemlje izgleda otvorili oci. Nema exkurzija sa placenim smrtnicima, placeni neredi sa huliganima, samo uvece buka visokog decibela – realno stanje. Izgleda pasztor je to razumeo, dok mitrovic nije.

 16. adkersu kaže:

  @ Meteor, zato rekoh da nešto pucketa. I OV i AV su svesni toga. Zbog toga Pista bácsi primenjuje taktiku pingvina na Antarktiku: da bi se održali, zbiju se dok ne prođe kijamet! Jer ni u Anyaországu tamošnjem Neprikosnovenom ne cvetaju baš ruže. Što bi se reklo – sve je “eventualno” i mož’ da bidne, al’ ne mora da znači!

 17. Meteor kaže:

  @ adkersu Kakve ruže? Kakvi bakrači? Ne cvetaju OV-u ni ljubičice bele…Otpao u Budimu, otpao u Pešti ,a ustalim gradovima takođe lokalno deplasiran…

 18. Meteor kaže:

  Usitni cile…sitnije…,pa neće biti zastoja!

 19. Punisher kaže:

  Nemojte se vi brinuti za OV, 2022 ce biti opet 2/3 ili vise. Bolje brinite za sebe

 20. Meteor kaže:

  @ Punisher : Ako mu ‘ kineski ‘ virus pomogne-naime upravo ovih dana je ponovo izjavio da veći talas tog virusa opet dolazi najesen…Interesantno da ovakvi i slični totalisti više ‘znaju’ od stručnjaka-virusologa …Uništiće i celeprivrede nekih gržava samo da ostanu na vlasti…naravno potom koriste se raznim mahinacijama ,lažima , i nemoralnim izjavama ,pa čak i plašenjem naroda od nove pandemije. I onda postavlja se pitanje ko su ti koje šire paniku i šire neproverene informacie…?

 21. Punisher kaže:

  Meteor
  Gledaj u svoj tanjir

 22. Anonimni kaže:

  2.500din vrednost paketa je cista Laz.Moja mama je dobila u vrednosti 500,600 din

 23. Meteor kaže:

  @ Punisher : Ovo može da važi i za teba…no u svakom slučaju ako misliš da zavisim od vašeg tanjira onda se grdno varaš…Uostalom da se zaključiti da razlika između tebe i mene je očita. Ja ne gledam u tuđi tanjir. A ti za sebe zakljući sam…

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =