Ištvan Pastor: Svetleće reklame su me zapanjile

Lider Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine u radijskoj emisiji na Panon RTV-u, govorio je i o lokalnim temama u Subotici poput pojave svetlećih reklama u gradu ili gradnji mađarskog obdaništa u ulici Braće Radić.
„I mene su zapanjile svetleće reklame, ali ipak mislim da to nije prostor u kojem sada treba voditi političku borbu. Međutim, treba otvoreno reći da ovo ne ide u pravcu u kojem čemu sačuvati izvorni izgled Subotice kako bi ostao grad secesije. Ovo je sve samo ne to” rekao je Pastor uz opasku da je potrebno postaviti granice interesima privatnih preduzetnika i načinima na koji se puni budžet.

Takođe je govorio i o izgradnji mađarskog obdaništa, navodeći da je prvobitna ideja bila izgradnja srpko-hrvatkog-mađarskog obdaništa u Industrijskoj zoni gde radi veliki broj sugrađana. Kako se odugovlačilo sa ostvarivanjem te ideje, Pastor kaže da su krenuli u realizaciju koja će uzeti u obzir interese i potrebe mađarske dece i porodica. Lokacija je pronađena u ulici Braće Radić, ali dodao je Pastor, reč je o objektima koji nemaju nikakvu posebnu graditeljsku vrednost niti su pod režimom zaštite. U toku je izrada planske dokumentacije, a objekat za oko sto dece, koji bi istovremeno bio i mesto za obuku studenata Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku, septembra 2020. godine trebao bi da primi prve mališane.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. janos kaže:

  Pravi primer politickog prezivara,lik koji kao nesto se pita i odlucuje a sve u cilju licnog bogacenja njega,uge familije i ljudi oko njega.Jako se on interesuje za dobrobit madjara i svih drugih koji zive u ovom gradu.Pogledajte samo koliko se gradjana iselilo u zadnje vreme i na sta nam grad lici.Bitno da je njemu dobro.

 2. Taca kaže:

  Pa ako su te zapanjile, imaš moć u rukama da promrdaš tamo gde treba, i da ih ukloniš što pre. Možda ćete posle toga Subotičani malo više voleti.

 3. istvan kaže:

  Sta u prevodu kaze Istvan: “slazem se da je s****e ali cu ipak gledati da sacuvam svoju fotelju jer je ona bitnija od grada u kojem zivim.”

  Prezivce Subotica i ovu najezdu skakavaca…

 4. Janoš.. kaže:

  Pastor ko te je izabrao na ta mesta koji kao politički funkcioner ‘popunjavaš’…?
  Po tvojoj diskusiji ispada da nisi rođeni subotičanin- vidi se da si se naučio na neke palanke u Majdanu odakle si se doptepao u grad koji se zove Subotica. Nisi ti navikao na gradske urbane sredine pa zato lako ti određuješ koji deo grada je vredan a koji nije…tvoj citata ‘. Lokacija je pronađena u ulici Braće Radić, ali dodao je Pastor, reč je o objektima koji nemaju nikakvu posebnu graditeljsku vrednost niti su pod režimom zaštite.’ citat završen.
  Po tvojoj izjavi ceo grad možemo zgradu po zgradu porušiti jer eto po tvome sudu te zgrade ne vrede ništa. Drugi put kad ovakve i slične nebuloze izjaviš ,ali mislim da posle ovoga nećeš onda se seti da grad se sastoji od svojih građevina ,arhitekture i urbanizacije kao i pejsažne arhitekture koji skupa stvaraju jednu zaštićenu stil gradnje i celinu a ta celina se zove grad sa svojim istorijskim nasleđem.Znači kao celina je zaštičena ,a ne kako ti veliš onako preko ramena da te zgrade nemaju vrednosti. Imaju Pastor i te kako. Možda tebi iz Majdana ne .Ali nama Subotičanima da!

 5. SAFET kaže:

  Ne znam sta ovde ne valja, reklame su mocne, treba ih barem jos 20x vise da osvetljavaju grad nocu.

 6. Milan kaže:

  @Janoš, slažem se sa vama da ne treba rušiti grad kuću po kuću. Ali to što je za obdanište srušeno u Braće radića, stvarno nije bilo sa stilskom fasadom. Ne znam jeste videli tu kuću što je rušena. Najobičnija prizemna kuća. Ono što su porušili ovi iz DG u toj ulici, e to je šteta.

 7. Zorica kaže:

  Stvarno su zapanjujuce pa skini ih ako mozes???

 8. Rax kaže:

  Ovo je politicar koji je glasove dobijao,izmedju ostalog, jer je obecao da nece dozvoliti balkanizaciju subotice. Pastor nije suboticanin, time ga subotica i ne intetesuje mnogo , kao sto je neko rekao, dete sa sela, ne zna on o secesiji mnogo, a i nije svaka kuca u su secesija. Samo da je bude staklena kuca, kao sto je,madjarska kuca” u centru.

 9. Raspop Teodosije kaže:

  Crv je iznenada izmileo iz lešine, znak da se bliže izbori.

 10. Neko kaže:

  Hahah PASTOR, nema te više posle izbora.
  Molim informacije kakve su veze sa Čakanjem i Vinarijom i Vučićem? i Šta sve radite zajedno?

 11. tusko kaže:

  Bice uskoro pred izbore punjen sa naj mocnijem i da nebi mu pisali na glavu i taj problem su resili i ovako moze da ne bude ostetena do sledece izbore da ostane!

  Evo kako ceo grad se razlebe koga to interesuje

 12. Salamander kaže:

  Dobro da nije rekao “Ja sam iznenađen…i uvređen!”. Zapanjili su se svi, neki u pozitivnom smislu kome se džep produbljuje a svi ostali u negativnom smislu odnosno onima kojima ovaj grad nešto znači. Dobro što niste stavili veliki reklamni baner na gradsku kuću, možda na pozorište ima tu dosta prostora na onoj skalameriji…kako niste stavili na dom vojske neku reklamu da malo zakloni pogled objeka koji zvrji prazan a koji ste kupili za velike pare.

 13. Smorko kaže:

  Rece covek cija je stranka srusila Pozoriste…srusila zasticeni objekat i na njemu izgradila Panon TV u staklu….bljak

 14. Neko sa strane kaže:

  Imali smo svetog Voju neobavestenog sada imamo svetog Istvana neobavestenog.

OSTAVITE KOMENTAR