Isušeni Palić (Arhiv Gizinger)

Ljubaznošću našeg čitaoca, koji nam je otvorio svoj porodični album, možemo da vidimo neke od scena isušenog Palića sedamdesetih godina. Dno je vrlo brzo pokrila bujna vegetacija i bezbroj malih žaba.

Jedna od mogućnosti danas, jeste i da se ovakav scenario ponovi.

Stari put za Palić

Mol kod nekadašnjeg ribolovačkog kluba

Na tom mestu nakon isušivanjaKOMENTARI

 1. vule024 kaže:

  Kad smo vec kod Palickog puta, koje godine je izgradjen danasnji Palicki put???

 2. Lansky kaže:

  „Autoput“ Subotica – Palić, zavšen je u jesen 1977. godine. Tog proleća je i ponovo napunjeno jezero.

 3. Palic kaže:

  Zasto se ta CISTA VODA nije mogla odrzati ??? Zasto ??? Da li to iko zna…

 4. Mc kaže:

  Odgovor je veoma jednostavan , a ne radi se tu o precistacu . Naime Palic je stajaca voda , a da bi neka voda bila cista , mora se stalni protok nove odrzavati.Jeste da ja napravljen kanal DTD ali posto je 
  Tisa nize nadmosrke visine od Palica veoma je skupo pumpati vodu u Palic 🙂

  Mislim da sam bio koliko toliko jasan .  🙂

 5. Bnn kaže:

  A zasto su druga stajaca jezera cista i nemaju nikakav protok vode ?

 6. zVuk kaže:

  Zato sto puno seremo …

 7. nesvrstan kaže:

  Da li je iko od Vas ikada video Ohridsko jezero?

  Čisto da čistije ne može biti!  Kad se neko kupa spolja se vidi cela osoba u vodi, svaki detalj! A nemojte mi reći da su Makedonci i Albanci napravili bolji prečistač, neko čudo od tehnike pa može biti čisto a mi ne možemo da rešimo problem.

  Istina je i da žitelji Palića, koliko god da s…, sve šalju direktno, bez ozbiljnog sistema prečistača, ali opet… Taj izgled vode je katastrofalan!

 8. Korisnik kaže:

  Oh, ne opet…

  @nesvrstan

  Da li je iko od Vas ikada video Ohridsko jezero?

  Molim administratora, da gore „nesvrstanima“ objasni, po ko zna koji put, ovu problematiku.. Gospodo, gde ste do sad bili? Hajde malo „prošetajte“ po ovom sajtu i možete naći dosta lepih i „lepih“ komentara.

 9. AJ kaže:

  U Ohridskom jezeru ima najvise izvora unutar samog jezera poredeci sa svim ostalim u Evropi. Sto je neprekidno punjenje jezera bistrom planinskom izvorskom vodom.
  Pored toga Ohridsko jezero ima tvrdo dno od stena u kojem se ne stvara mulj za razliku od peska koji je na palicu.

 10. Anonimni kaže:

  Ovakve komentare kao što je poslao „nesvrstani“ stvarno bi trebalo pod hitno brisati. Pogotovu što čovek tvrdi da je video Ohridsko jezero, a još uvek nije ukapirao o čemu se radi 😡

 11. goran kaže:

  u ohridsko jezero se uliva reka crni drim i iz jezera nastavlja dalje kao reka crni drim tako da jezero nije stajace, a i povrsina palickog jezera u poredjenju sa ohridskim je kao kolicina vode u malom lavor:) za noge u olimpijskom bazenu
   

 12. krass1 kaže:

  Tacno. Ohridsko jezero nije stajaca voda, pa je zato cisto a i providnost vode moze da bude 24 metra koliko i jeste. Ali nije tacno da mu je dno kamenito. Bar ne u celom jezeru. Konkretno oko mesta gde se uliva Crni Drim tj. oko manastira Sveti Naum dno je peskovito.
  Secam se, kada smo tamo isli na letovanje, da smo na ulivu u veliko jezero iz camca ubacivali ( sejali ) u vodu pune flase piva da se hladi. A na dnolu skoro beo pesak pa se svaka flasa vidi gde se nalazi. I dovoljno je duboko da niko ne moze da vadi, osim jednog mestanina koji nam je to odradjivao. Dakako za pivo.
  E, kakvi su to dani bili.
   

 13. dejan kaže:

  nekad je postajao dva izvora na dnu palica,odatleje dolazila voda.Posto suga zatvorili tokom ciscenja palica i posle kadasu napunili vodu.Setili suse dasu zaboravili da ih opet otvore.Zato je takva voda danas

OSTAVITE KOMENTAR

+ 60 = 70

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: