Italija: Pimenov i Mačković osvojili zlato, Subotičaninu i bronza

Sjajne vesti stižu iz Italije! Veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković, naši najbolji reprezentativci, na prestižnoj regati „Paolo Daloja“ u Italiji osvojili su zlatnu i jednu bronzanu medalju.

U disciplini skif, u kojoj su nastupali Pimenov i Mačković, Pimenov je osvojio zlato, dok je Mačković zauzeo treće mesto i bronzanu medalju.

Mačković i Pimenov su se u nedelju nadmetali u dubl skulu i osvojili su zlato, što je bio šlag na torti na ovom događaju na kom je konkurecnija uvek jaka. Miloš Vasić nije učestvovao zbog povrede.

Telegraf sport

– Nakon zimskih priprema i svih izazova koji nas očekuju ove sezone, današnja regata nam je odličan pokazatelj da smo na dobrom putu. Pimenov je izveslao odličnu trku, a nakon povrede Vasića koji vesla dvojac sa Mačkovićem, odlučili smo da i Martin vesla u disciplini skif – rekao je selektor reprezentacije Srbije Nikola Stojić i dodao:

– Obojica su pokazali spremnost pred predstojeću kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, koja se održava krajem aprila u Mađarskoj.

U istoj disciplini, u kojoj su nastupali Pimenov i Mačković, veslačica Jovana Arsić osvojila je zlato u ženskoj konkurenciji.

 

Dnevnik/TelegrafKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: