Izabrani novi vršioci dužnosti direktora

Skupština Subotice imenovala petoro novih rukovodilaca javnih preduzeća u privremenom statusu, a konačan izbor biće obavljen putem konkursa.

skupstina_3

Na današnjoj sednici Skupštine Subotice, u kojoj većinu ima koalicija i SVM, nastavljene su kadrovske promene u javnim preduzećima. Valerija Tot Godo, direktorka JKP „Vodovod i kanalizacija”, podnela je ostavku, a za v. d. direktora postaljen je dosadašnji tehnički direktor Đerđ Šugar. Dragan Božinović je podneo ostavku na funkciju direktora „Suboticagasa”, najuspešnijeg gradskog preduzeća sa 70 miliona dinara dobiti, a umesto njega odbornici su postavili Ildiko Zedi, takođe u v. d. statusu.

Timea Horvat, zamenica gradonačelnika iz SVM-a, odbacila je optužbe opozicije da se radi o čistki kadrova, i rekla da je Tot Godo još pre mesec i po dana uzela godišnji odmor i otišla na bolji posao u inostranstvu.

Skupštini društva „Park Palić”, koju čine predstavnici republike, pokrajine i grada, biće predloženo da direktora Gorana Gabrića zameni Nebojša Daraboš, dosadašnji član Gradskog veća. Na Darabošovu stolicu u gradskoj izvršnoj vlasti sešće Srđan Samardžić. U Turističkoj organizaciji grada umesto direktorke Ivane Aranđelović v. d. direktorka biće Andrijana Balać.

Na zahtev odbornika SNS i SVM naknadno je u dnevni red uvrštena i smena direktora JP „Palić Ludaš” Ferenca Martona. Umesto njega preduzećem bi trebalo da upravlja Marta Dobo. Svi smenjeni direktori, osim u slučaju „Park Palića” izabrani su prošle godine na konkursu, a sada nisu navedeni razlozi zbog kojih su oni podneli ostavke.

Gradonačelnik Bogdan Laban je u izjavi za medije rekao da su sada postavljeni vršioci dužnosti, a da će direktori biti izabrani putem konkursa koji će biti raspisan u narednih šest meseci do godinu dana.

„Pojedini direktori su podneli ostavke, i mi smo prinuđeni da postavljamo vršioce dužnosti za direktore. U slučaju preduzeća „Palić Ludaš” ne samo da postoje razlozi za smenu, već i za ispitivanje kompletnog poslovanja preduzeća”, kaže Laban.

Na Skupštini grada promenjeni su i članovi u nekoliko upravnih i nadzornih odbora, a odbijen je predlog da se smeni upravni odbor PU „Naša radost”, zbog toga što se u javnosti pojavljuju informacije o problemima u tom kolektivu. Takođe je odbačen i predlog Pokreta za građansku Suboticu za formiranjem tri opštine u sklopu grada Subotice.

PolitikaKOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Kako mogu da te slede clanovi SVMa Timea posle ove trezne izjave? Muka mi je clanova SVMa koji ce slediti tebe!A sad ce se videti kakvi su clanovi VMSa ljudi od morala ili ne!

 2. Sojic kaže:

  Bozinovic sam zbrisao,pre nego što ga sutnu

 3. JAPAJA kaže:

  Pozdravljam ostavku Valerije Tot Godo, direktorke JKP „Vodovod i kanalizacija”. To je ona ista direktorka koja je na neki način ukinula smanjenje racuna za redovne platiše. Dok ona nije došla svako ko je izmirio račun do kraja meseca ostvarivao je 5% popusta. U svom mandatu jedino što je uradila jeste da je taj rok skratila za 10 dana pa se taj popust ostvaruje plaćanjem računa do 20-tog. To joj je najveća i jedina mera sa kojjom može da se diči za mandata direktorovanja. Nadam se da će novi direktor gradjanima vratiti staro rešenje.
  Ono što me je ražalostilo jeste činjenica da nema ostavke direktora Subotičke Toplane, čuvenog Barona Minhauzena – Ovde udje onde izadje. Da se ne lažemo i dalje imamo partijsko zapošljavanje ali me čudi kako to da ovaj kadar SPS-a koji nije prešao cenzus na poslednjim izborima i dalje vodi ovo preduzeće. Dobrim delom katastrofalnom porazu na izborima je doprinela i ova karikatura od “stručnjak”

 4. Megille kaže:

  @ JAPAJA , Baš je bila ‘dobra’ ta direktorica Valerija Tot Godo ,naime dobro je znala naplačivati raćune gde i pored nepotrošnje vode redovno mesečno Vodovod naplačuje ‘pogonsku spremnost’ od 80 din mesečno bez obzira trošiš vodu ili ne. Kada sam kod nje žalio za taj harač ,hladno mi je rekla da tu odluku su izglasali delegati DS-a. Haloo ,pa DS više ne postoji u upravljanju gradom sada je SNS i SVM ,ili ipak. Ovom narodu može se prodati sve i svašta -prestrašno.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =